Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Αρχαία ελληνική γνωσιοθεωρία
(Συμβολή στη διερεύνηση του προβλήματος: Αντίληψη και γνώση)

Αρχαία ελληνική γνωσιοθεωρία
Ο Δημήτρης Ανδριόπουλος προσεγγίζει το γνωσιοθεωρητικό προβληματισμό από μια διπλή σκοπιά και προτείνει μια ενδιάμεση λύση. Έχει αναγνωρίσει από τη μια μεριά την κεντρική θέση που έχει ο λόγος στη φιλοσοφία αυτή, από την άλλη δείχνει μέσα από τις εμπεριστατωμένες αναλύσεις του ότι η αισθητηριακή εμπειρία εγείρει ουσιαστικά τις αξιώσεις σε ότι αφορά τις πηγές και το κύρος της γνώσης. Το τελευταίο φαίνεται καθαρά, ότι περνούμε στις πιθανοκρατικές αντιλήψεις των σκεπτικών και κυρίως του Καρνεάδη.
Η Αρχαία Ελληνική Γνωσιοθεωρία καλύπτει πράγματι ένα μεγάλο κενό στην ελληνική φιλοσοφική βιβλιογραφία και θα είναι ένα πολύτιμο βοήθημα με την ευρύτητα του προβληματισμού, με την αναλυτική μεθοδικότητα, διεισδυτική ανάλυση και ερμηνεία βασικών φιλοσοφικών εννοιών και την υποδειγματική σαφήνειά του.
Είναι άριστη η γνώση πηγών από φιλοσοφική και φιλολογική πλευρά.
Ο Δ. Ανδριόπουλος ως γνήσιος πνευματικός άνθρωπος εμπλέκεται συνεχώς στο φιλοσοφικό διάλογο του παρόντος.
Ν. Αυγελής
Καθηγητής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου

21χ14 εκ., 447 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 120 (Γνώση), 182 (Φιλοσοφία, Αρχαία ελληνική)
Άλλα πρόσωπα: Στυλιανός Δημόπουλος (Μεταφραστής) , Νικόλαος Σ. Μελισσίδης (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-206-523-5
ISBN (10ψήφιο): 960-206-523-0
Βάρος: 0.545 κιλά
Εκδότης: Παπαδήμας
Έτος Κυκλοφορίας: 2003
Γράψε τη δική σου κριτική
15.99
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

14.23
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο συγγραφέας Δημ. Ζ. Ανδριόπουλος είναι ομότιμος καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει σπουδάσει στην Ελλάδα, την Αγγλία και τις ΗΠΑ, είναι δε Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Κρατικού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, στο Πανεπιστήμιο του Μιζούρι, στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, στο Πανεπιστήμιο της πόλεως της Νέας Υόρκης, στο Πανεπιστήμιο Αντελφάι (Ν.Υ.), στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και στα τελευταία 12 έτη του ακαδημαϊκού του βίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Υπερ-εκατό μελέτες του έχουν δημοσιευτεί σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά της Ευρώπης και της Αμερικής. Με πολλές ανακοινώσεις του έλαβε μέρος σε ελληνικά, διεθνή και παγκόσμια συνέδρια Φιλοσοφίας. Διετέλεσε αντιπρόεδρος (1996-1998) και πρόεδρος (2000-2002) της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρείας. Από το 1978 εκδίδει και διευθύνει, και από το 1998 συνδιευθύνει με τον καθηγητή του Α.Π.Θ. Ν. Αυγελή, το διεθνούς εμβέλειας περιοδικό Philosophical Induiry.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.