Αρχαία ελληνική επιστήμη
zoom in

"Αν η διορατικότητα των Ελλήνων συμβάδιζε και με την ιδιοφυΐα τους, τότε ίσως η Βιομηχανική Επανάσταση να είχε αρχίσει χίλια χρόνια πριν από τον Κολόμβο. Και στην εποχή μας δεν θα προσπαθούσαμε να κατακτήσουμε τη Σελήνη, αλλά τους άλλους πλανήτες". Άρθουρ Κλαρκ.
"Ό,τι κι αν σκεφτείς νομίζοντας ότι πρωτοτυπείς, θα ανακαλύψεις τελικά ότι εκείνοι οι αναθεματισμένοι αρχαίοι Έλληνες το είχαν σκεφτεί πρώτοι". Τσαρλς Φορτ
"Μιλάμε συνεχώς για την αρχαία Ελλάδα και έχουμε μόλις το 1/50 των πληροφοριών των οποίων θα έπρεπε να είχαμε για να μπορούσαμε να μιλήσουμε με ακρίβεια". Κορνήλιος Καστοριάδης
Τί γνωρίζουμε για την αρχαία ελληνική επιστήμη; Πού τελειώνει η αλήθεια και πού αρχίζει ο μύθος; Για ποιο λόγο σταμάτησε η ανάπτυξη των επιστημών στην Ελλάδα;
Στο βιβλίο αυτό θα βρείτε τις σπουδαίες ανακαλύψεις των αρχαίων Ελλήνων, τα τεχνολογικά επιτεύγματα που υλοποίησαν και που ακόμη και σήμερα θεωρούνται πρωτοπόρα και πρωτότυπα!
Ένα βιβλίο που περιέχει πληροφορίες για τις επιστημονικές γνώσεις των αρχαίων Ελλήνων και για την ανεξίτηλη σφραγίδα που έβαλαν στην ανάπτυξη του ανθρώπινου πολιτισμού...

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δημήτρης Ευαγγελόπουλος

Δημήτρης Ευαγγελόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Δημήτρης Ευαγγελόπουλος ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει μαθηματικός στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει αφιερώσει τρεις ολόκληρες δεκαετίες στη συστηματική μελέτη της εσωτερικής φιλοσοφίας και της εναλλακτικής τεχνολογίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νίκος Κανακάρης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χρήστος Ζ. Κώνστας (Συγγραφέας)

Ο Χρήστος Ζ. Κώνστας είναι ηλεκτρονικός και συγγραφέας. Ζει και εργάζεται στη Σύρο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χρήστος Ρίζος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιάννης Σπυρόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Γιάννης Σπυρόπουλος έχει σπουδάσει θέατρο, ψυχολογία κι έζησε για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Ιαπωνία και στην Ινδία. Διευθύνει την πολιτιστική εταιρεία "Κέντρο Όλον" και ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Θανάσης Βέμπος

Θανάσης Βέμπος (Συγγραφέας)

Ο Θανάσης Βέμπος γεννήθηκε το 1963 στην Αθήνα. Σπούδασε προγραμματισμό κομπιούτερ και δημόσια υγιεινή, προτού ασχοληθεί επαγγελματικά ως ερευνητής - δημοσιογράφος. Έχει μεταφράσει πολλά επιστημονικά βιβλία και άρθρα, ενώ έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 300 άρθρα με αντικείμενο τη διαστημική τεχνολογία, την αστροναυτική-αστρονομία, την οικονομία και τις επιπτώσεις της τεχνολογίας στην ανθρώπινη κοινωνία και ψυχολογία. Μιλά αγγλικά και ρωσικά. Συμμετείχε με την ελληνική ομάδα στην τελικά φάση επιλογής υποψηφίων για το πρόγραμμα West in Space ΄97 σε συνεργασία με τη Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία. Έχουν κυκλοφορήσει δύο δικά του βιβλία επιστημονικής φαντασίας ("Ιστορίες κυβερνοπάνκ", εκδόσεις Ωρόρα - "Πέντε ρωγμές στο δίκτυο", εκδόσεις Λιβάνη). Το διήγημά του "Τα παιδιά του Κρόνου" κέρδισε το πρώτο βραβείο διηγημάτων ελληνικήςεπιστημονικής φαντασίας (Χρυσός Ικαρομένιππος) για το 1996. Η επιστημονική φαντασία αποτελεί μια από τις βασικές "έμμονες ιδέες" του, μαζί με το Διάστημα, το μέλλον, την κυβερνητική, τα ανεξήγητα φαινόμενα, τη βιοτεχνολογία, τη διεθνή πολιτική, την οικονομία και την εθνολογία. Μαζί με όλα αυτά, βρίσκει και το χρόνο να ασχοληθεί με τις πολεμικές τέχνες, την αυτόνομη κατάδυση, το χειμερινό σκι και το ροκ εν΄ ρολ.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αντώνης Αντωνιάδης

Αντώνης Αντωνιάδης (Συγγραφέας)

Ο Αντώνης Αντωνιάδης γεννήθηκε στην Άλτενα της Γερμανίας. Αποφοίτησε από την σχολή Φυσικοθεραπείας του Βελιγραδίου. Από το 2000-2004 ήταν αρχισυντάκτης του περιοδικού "Άβατον", ενώ από το 2004 είναι διευθυντής του περιοδικού "Μυστική Ελλάδα". Το 2003 οργάνωσε την παραγωγή της τηλεοπτικής σειράς "Άγνωστες Πύλες" που προβλήθηκε στην ΕΤ3. Με κείμενά του έχει συμμετάσχει σε πολλά βιβλία και επίσης έχει επιμεληθεί ανάλογο αριθμό βιβλίων άλλων συγγραφέων.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σπύρος Μακρής

Σπύρος Μακρής (Συγγραφέας)

Ο Σπύρος Μακρής είναι ερευνητής, συγγραφέας και αρθρογράφος. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Εμφανίστηκε στο χώρο των γραμμάτων με το μονοσέλιδο λογοτέχνημα "Έρωτας στον ποταμό του Ηράκλειτου". Στο χώρο της αναδίφησης παρουσιάστηκε με τη μελέτη "Αθηνά, Εριχθόνιος και τεχνητή γονιμοποίηση στην ελληνική αρχαιότητα". Και τα δύο, όπως και άλλα, έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό "Αερότοπος". Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε αρκετά περιοδικά. Τα τελευταία χρόνια έχει αφιερωθεί στη μελέτη του τρόπου σκέψης των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων. Με κείμενά του έχει συμμετάσχει στα συλλογικά βιβλία: "Ιερή Ελλάδα", "Τι είναι η ψυχή", "Τυπολογία", "Αρχαία ελληνική επιστήμη", "Τα μυστήρια της διατροφής", "Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα" των εκδόσεων "Αρχέτυπο". Από τις ίδιες εκδόσεις κυκλοφορεί το βιβλίο του "Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό φενγκ σούι" και "Αμαζόνες".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σωκράτης Αικατερινίδης (Συγγραφέας)

Ο Σωκράτης Αικατερινίδης γεννήθηκε στο Λασίθι της Κρήτης. Φοίτησε στη Νομική Σχολή Αθηνών, αλλά σύντομα τον απορρόφησαν οι εμπορικές δραστηριότητες. Από το 1969 ασχολείται με την έρευνα των U.F.O.΄s. Το 1981-82 υπήρξε εκδότης του περιοδικού "UFO-Αστρική Επαφή". Έχει δημοσιεύσει περίπου 700 σχετικά άρθρα και έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά "Ταχυδρόμος", "Κλικ", "Ρομάντζο", Cosmopolitan", "Colt", "Ναυτέλληνας", "Ανεξήγητο", "Τηλέραμα", "Ζώδια και Άστρα" κλπ. Έχει δώσει συνεντεύξεις σε τηλεοπτικές εκπομπές του Mega channel, ΣΚΑΙ, Star channel, Κανάλι 5 και ακόμη σε περιοδικά και εφημερίδες. Τέλος είναι συνεργάτης της διεθνούς επιστημονικής ομάδας έρευνας MUFON.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
272
Διαστάσεις:
25x13
Βάρος:
0.458 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση