Ασφάλεια δικτύων και υπολογιστικών συστημάτων
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ασφάλεια δικτύων και υπολογιστικών συστημάτων

Αναχαιτίστε τους εισβολείς

Παύλος Γ. Σπυράκης

Θόδωρος Π. Κομνηνός

Το πρόβλημα της ασφάλειας στα δίκτυα υπολογιστών έχει απασχολήσει έντονα όλους όσων τα συμφέροντα διακυβεύονται σε μεγάλο βαθμό από την χρήση των δικτύων υπολογιστών και έχει κινητοποιήσει τόσο την επιστημονική κοινότητα όσο και τους κατασκευαστές λογισμικού και υλικού προς την κατεύθυνση της κατανόησης, ανάλυσης και εύρεσης μεθόδων βελτίωσης. Στις σελίδες του βιβλίου αυτού, παρουσιάζεται μια μεθοδολογία σχεδιασμού, υλοποίησης και ενίσχυσης της περιμετρικής ασφάλειας σε δίκτυα υπολογιστών του διαδικτύου. Σκοπός μας ήταν να συγκεντρώσουμε σε ένα χρήσιμο οδηγό πληροφορίες σχετικές με τα προβλήματα ασφάλειας που παρουσιάζονται σε υπολογιστικά και δικτυακά συστήματα και οδηγίες για την αντιμετώπισή τους, έτσι ώστε τόσο αυτοί που έχουν σχετικά μικρή εμπειρία, όσο και οι έμπειροι να βρουν συγκεντρωμένα στοιχεία και αναφορές για την περαιτέρω διερεύνησή τους. Πιστεύουμε πως η ασφάλεια του διαδικτύου είναι ένα θέμα που χρειάζεται συνεχή παρακολούθηση και ενασχόληση και ελπίζουμε το βιβλίο αυτό να είναι μία καλή αρχή. Το βιβλίο αυτό μπορεί να αποτελέσει βοήθημα για προχωρημένους προπτυχιακούς φοιτητές πληροφορικής και νέους Μεταπτυχιακούς φοιτητές σε ζητήματα Ασφάλειας Υπολογιστικών Συστημάτων. Ίσως το μεγαλύτερο μέρος της αξίας του βιβλίου είναι η αποκάλυψη, κατά το δυνατόν, μερικών μη κρυπτογραφικών τεχνολογικών «μυστικών» του «ηλεκτρονικού πολέμου» στην παρούσα φάση του.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Παύλος Γ. Σπυράκης

Παύλος Γ. Σπυράκης (Συγγραφέας)

Harvard U. PhD (1982), Harvard U. MSc, ΕΜΠ Μηχανολόγος Ηλεκτρολόγος (1978). Διατέλεσε Ερευνητής του Harvard, Επίκουρος Καθηγητής του NYU. Είναι Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών από το 1990. Διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος επί 6ετία και είναι Διευθυντής του ΕΑΙΤΥ (του ΥπΕΠΘ) από το 1996. Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία και με το Πρώτο Πανελλήνιο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Είναι αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Θεωρητική Πληροφορική και διακεκριμένος Επισκέπτης Ερευνητής του Max Planck Informatic. Διατέλεσε Εθνικός Εκπρόσωπος της χώρας μας στο IST/EU και τώρα είναι μέλος του ISTAG. Η Έρευνα του εστιάζει σε Αλγόριθμους και Πολυπλοκότητα. Έχει δημοσιεύσει 7 βιβλία (2 διεθνούς κυκλοφορίας) στο πεδίο του και πληθώρα Ερευνητικών Εργασιών. Διατελεί σύμβουλος του Ελληνικού Κράτους.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Θόδωρος Π. Κομνηνός

Θόδωρος Π. Κομνηνός (Συγγραφέας)

Έγγαμος με δύο παιδιά. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός (1986) και Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής (1989) στην Πολυτεχνική Σχολή του Παν. Πατρών. Έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Διοίκηση Επιχειρήσεων από τον ΣΕΒ/ΕΕΔΕ (1994) και MSc από το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής του Παν. Πατρών, στην ασφάλεια δικτύων και υπολογιστών (2000), ενώ είναι πιστοποιημένος Lead Auditor στο σύστημα ISO9001. Τώρα επιβλέπει διπλωματικές εργασίες και εκπονεί την διδακτορική του διατριβή στην περιοχή των Συστημάτων Ανίχνευσης Εισβολών (IDS). Σήμερα είναι Διευθυντής των Υπολογιστικών & Δικτυακών Υπηρεσιών και του Τομέα Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του ΕΑΙΤΥ. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα αναπτυξιακών και ερευνητικών έργων, χρηματοδοτούμενων από ιδιωτικούς, εθνικούς και κοινοτικούς πόρους ως μηχανικός σχεδιασμού, ως τεχνικός σύμβουλος και ως επιστημονικός υπεύθυνος. Από το 1990 ασχολείται με θέματα ασφάλειας υπολογιστών και δικτύων και έχει αποκτήσει μεγάλη εμπειρία ενεργώντας πληθώρα ελέγχων ασφάλειας σε κυβερνητικά, δημόσια και ιδιωτικά sites, ενώ έχει μελετήσει και προτείνει μεθόδους βελτίωσής τους. Παράλληλα παρέχει υπηρεσίες συμβούλου για την ενίσχυση της ασφάλειας υπολογιστών και δικτύων, σε εταιρίες και οργανισμούς.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
369
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.821 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση