Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Πληθυσμός και εκπαίδευση στην Ελλάδα
(Εξελίξεις και προοπτικές)

Πληθυσμός και εκπαίδευση στην Ελλάδα
Στο βιβλίο διερευνώνται οι επιπτώσεις των δημογραφικών εξελίξεων και τάσεων στο σχολικό πληθυσμό κατά την τελευταία τριακονταετία με πρωτοποριακή μεθοδολογική προσέγγιση. Στα πλαίσια της μελέτης επιχειρείται η δημογραφική προσέγγιση της εκπαίδευσης τόσο θεωρητικά όσο και εμπειρικά. Αναλύονται τα χαρακτηριστικά του σχολικού πληθυσμού (πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης) και εξετάζεται η διαμόρφωση της κατά φύλο και ηλικία συμμετοχής στην εκπαίδευση.
Παρουσιάζεται επίσης η ενεργός συμμετοχή του πληθυσμού στο θεσμικά οριοθετημένο εκπαιδευτικό σύστημα με τη βοήθεια μιας δέσμης δεικτών γενικού και ειδικού περιεχομένου. Η ανάλυση πραγματοποιείται τόσο σε εθνικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.
Παράλληλα, διερευνώνται οι πιθανές εξελίξεις και οι μελλοντικές τάσεις της κατά φύλο συμμετοχής του πληθυσμού στην εκπαίδευση με τη μέθοδο των πληθυσμιακών προβολών στο χρονικό ορίζοντα του 2015.
Η έρευνα αυτή συμβάλλει στην προαγωγή των γνώσεων σχετικά με τη συμμετοχή του πληθυσμού στην εκπαιδευτική διαδικασία καλύπτοντας ένα σημαντικό κενό στην ελληνική βιβλιογραφία. Φιλοδοξεί επίσης να αποτελέσει πολύτιμη πηγή πληροφόρησης στο σχεδιασμό της εκπαιδευτικής πολιτικής στη χώρα μας.

24χ17 εκ., 291 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 304.6 (Δημογραφία ), 370.495 (Εκπαίδευση - Ελλάς)
Άλλα πρόσωπα: Γιώργος Παππάς (Επιμελητής)
ISBN: 978-960-7093-81-3
ISBN (10ψήφιο): 960-7093-81-Χ
Βάρος: 0.636 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2002
Γράψε τη δική σου κριτική
18.15
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

16.15
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Χρήστος Μπάγκαβος γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα. Σπούδασε Μαθηματικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Δημογραφία στη Σορβόννη (Πανεπιστήμιο Paris I) και στο Ινστιτούτο Πολιτικών Σπουδών του Παρισιού από όπου πήρε και το Διδακτορικό του Δίπλωμα στις Οικονομικές Επιστήμες με Ειδίκευση στην Οικονομική Δημογραφία. Είναι Λέκτορας στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.