Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού
(Παρακίνηση, εξουσία)
Συγγραφέας:   Γιάννης Μάρκοβιτς


Διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού
Το βιβλίο είναι δομημένο σε δεκατρία κεφάλαια, τα οποία έχουν στόχο να καλύψουν ένα εύρος θεμάτων που σχετίζονται με τη Διοίκηση του Ανθρώπινου Δυναμικού, εμβαθύνοντας σε τέτοιο βαθμό, ώστε ο αναγνώστης να κατανοήσει τις έννοιες που αναλύονται και να εξοικειωθεί μαζί τους. Ξεκινά με βασικές επισημάνσεις και αποσαφηνίσεις που έχουν να κάνουν με έννοιες όπως είναι ο «Οργανισμός», η «Οργανωτική Συμπεριφορά», η «Παρακίνηση», το «Κίνητρο», η «Εξουσία». Επικεντρώνει την ανάλυση στη διάγνωση των ανθρωπίνων αναγκών και συμπεριφορών που διαμορφώνονται και αναπτύσσονται στον εργασιακό χώρο και στην προσπάθεια διοίκησης και παρακίνησης των υποκειμένων ώστε να επιτευχθούν οι οργανωτικοί στόχοι και οι επιθυμίες της διοίκησης. Παρουσιάζονται οι βασικές θεωρητικές σχολές που προσπάθησαν να ερμηνεύσουν την παρακίνηση, μέσα από διαφορετικές και συχνά συγκρουόμενες μεταξύ τους αντιλήψεις και προσεγγίσεις, όπως είναι η «ιεραρχία των ανθρωπίνων αναγκών», οι «οι άνθρωποι δυο κατηγοριών», η «προσδοκία των επιθυμητών αποτελεσμάτων», η «δικαιοσύνη στο χώρο εργασίας», η «στοχοθεσία», η «κυβερνητική και ο έλεγχος».
Θέματα, όπως είναι οι νέες μορφές οργάνωσης της εργασίας, η αξιολόγηση του προσωπικού, οι τεχνικές διοίκησης και εποπτείας προσωπικού, η χρησιμοποίηση της εξουσίας για την παρακίνηση και την πειθώ των εργαζομένων, η πρακτική αξιοποίηση όρων, για παράδειγμα η οργανωτική εμπλοκή, η λειτουργική ευελιξία, η απασχολησιμότητα, το ψυχολογικό συμβόλαιο, οι μορφές εξουσίας, η αποξένωση, η ανομία και το επιστημονικό μάνατζμεντ καλύπτονται σε σημαντικό βαθμό και παρουσιάζονται μέσα από μια κριτική και ριζοσπαστική σκοπιά. Τα γνωστικά αντικείμενα του βιβλίου υποστηρίζονται από παλαιότερες και πρόσφατες μελέτες που έχουν γίνει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και γίνεται συχνή αναφορά σε αναλύσεις συγκεκριμένων περιπτώσεων από τον εργασιακό χώρο.

24χ17 εκ., 190 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 658.1 (Διοίκηση και οργάνωση προσωπικού)
ISBN: 978-960-12-1129-9
ISBN (10ψήφιο): 960-12-1129-2
Βάρος: 0.423 κιλά
Εκδότης: University Studio Press
Έτος Κυκλοφορίας: 2002
Γράψε τη δική σου κριτική
18.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

16.02
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.