Αριθμητική ανάλυση
zoom in

Ένας από τους σκοπούς της Αριθμητικής Ανάλυσης είναι η μετατροπή Μαθηματικών προβλημάτων σε ισοδύναμα προβλήματα, τα οποία είναι επεξεργάσιμα από έναν υπολογιστή ώστε να επιλυθούν αριθμητικά για την απόκτηση αριθμητικών τιμών. Συνεπώς, ενδιαφέρει όλους τους χρήστες των Μαθηματικών στις εφαρμογές τους στην Επιστήμη και στην Τεχνολογία. Το έντυπο εκπαιδευτικό υλικό που έχετε στα χέρια σας αποτελεί το βιβλίο της Αριθμητικής Ανάλυσης που περιλαμβάνει οκτώ κεφάλαια. [...] Ο πρωταρχικός στόχος του βιβλίου είναι να ανταποκριθεί στις διδακτικές απαιτήσεις του μαθήματος της Αριθμητικής Ανάλυσης, παρέχοντας απαραίτητες βασικές γνώσεις πάνω στο σημαντικό αυτό κλάδο των Μαθηματικών. Απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές Μαθηματικών Τμημάτων καθώς και σε φοιτητές άλλων Τμημάτων των Σχολών Θετικών Επιστημών και Πολυτεχνικών Σχολών.

Παύλος Γ. Σπυράκης

Παύλος Γ. Σπυράκης (Υπεύθυνος Σειράς)

Harvard U. PhD (1982), Harvard U. MSc, ΕΜΠ Μηχανολόγος Ηλεκτρολόγος (1978). Διατέλεσε Ερευνητής του Harvard, Επίκουρος Καθηγητής του NYU. Είναι Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών από το 1990. Διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος επί 6ετία και είναι Διευθυντής του ΕΑΙΤΥ (του ΥπΕΠΘ) από το 1996. Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία και με το Πρώτο Πανελλήνιο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Είναι αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Θεωρητική Πληροφορική και διακεκριμένος Επισκέπτης Ερευνητής του Max Planck Informatic. Διατέλεσε Εθνικός Εκπρόσωπος της χώρας μας στο IST/EU και τώρα είναι μέλος του ISTAG. Η Έρευνα του εστιάζει σε Αλγόριθμους και Πολυπλοκότητα. Έχει δημοσιεύσει 7 βιβλία (2 διεθνούς κυκλοφορίας) στο πεδίο του και πληθώρα Ερευνητικών Εργασιών. Διατελεί σύμβουλος του Ελληνικού Κράτους.

Χ. Μπότσαρης (Υπεύθυνος Σειράς)


Χρίστος Ν. Χαλκιάς (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Χρίστος Χαλκιάς, είναι Λέκτορας Γεωγραφικών Πληροφοριακών Συστημάτων (GIS) και Εφαρμοσμένης Γεωγραφίας στο Τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου. Είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών, και ασχολείται συστηματικά τα τελευταία 15 χρόνια με την επιστήμη των Γεωγραφικών Πληροφοριών. Έχει σημαντική επαγγελματική εμπειρία στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη εφαρμογών GIS με έμφαση στη χωρική ανάλυση και την εκπαίδευση χρηστών GIS. Επίσης δραστηριοποιείται σε ελληνικά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα δημόσιων και ιδιωτικών φορέων. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συμπεριλαμβάνονται τα GIS και η αξιοποίηση τους σε γεωγραφικές εφαρμογές, η χωρική ανάλυση, η Γεωπληροφορική, η αξιοποίηση δεδομένων Τηλεπισκόπησης μέσα από ολοκληρωμένα GIS και η Ψηφιακή Χαρτογραφία. Το ερευνητικό του έργο είναι αρκετά εκτεταμένο και έχει δημοσιευτεί σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά και συνέδρια.

Μιχαήλ Ν. Βραχάτης (Συγγραφέας)

Ο Μιχαήλ Ν. Βραχάτης γεννήθηκε στην Καλαμάτα και είναι Καθηγητής στον Τομέα Υπολογιστικών Μαθηματικών και Πληροφορικής του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Το ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει περισσότερες των 160 δημοσιεύσεων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά διεθνών συνεδρίων, και αναφέρεται κυρίως στα Υπολογιστικά Μαθηματικά, στην Αριθμητική Ανάλυση και στην Υπολογιστική Νοημοσύνη. Έχει συνεργαστεί με διάφορα ερευνητικά κέντρα στο εξωτερικό, όπως το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικής Έρευνας (CERN) της Γενεύης, το Εθνικό Ινστιτούτο Πυρηνικής Φυσικής (INFN) της Ιταλίας, το Εθνικό Ινστιτούτο Έρευνας στην Πληροφορική και στον Αυτοματισμό (INRIA) της Γαλλίας, καθώς και το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Cornell της Νέας Υόρκης, το Τμήμα Ναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου ΜΙΤ της Βοστώνης, το Τμήμα της Επιστήμης των Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Leuven του Βελγίου και το Τμήμα της Επιστήμης των Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Dortmund της Γερμανίας. Είναι ιδρυτής του Κέντρου Έρευνας Τεχνητής Νοημοσύνης του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει διατελέσει υπεύθυνος και μέλος επιστημονικών επιτροπών διαφόρων εθνικών, ευρωπαϊκών και διακρατικών ερευνητικών προγραμμάτων.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
659
Διαστάσεις:
25x20
Βάρος:
1.39 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση