Φλάτερλαντ η περιπέτεια των πολλών διαστάσεων
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Φλάτερλαντ η περιπέτεια των πολλών διαστάσεων

Ian Stewart

Η περιπέτεια ξεκινά όταν η ηρωίδα, Βικτώρια Λάιν (Γραμμή), ανακαλύπτει στη σοφίτα του σπιτιού της, το σκοροφαγωμένο ημερολόγιο τού προ-προπάππου της, Άλμπερτ Σκουέαρ (Τετράγωνου). Η Βίκι προσβάλλεται από τον ιό της Τρίτης Διάστασης -προς μεγάλη απόγνωση των γονέων της. Χωρίς αυτοί να το γνωρίζουν, ακολουθεί τα βήματα του προγόνου της στο εκτεταμένο σύμπαν της Τρίτης Διάστασης...
Βρίσκει έναν ευτραφή κύριο (έμοιαζε με λαστιχένια φούσκα), εξοικειωμένο με πλήθος μαθηματικούς και φυσικούς χώρους και, κρατώντας τον γερά, «πηδάει» από τον ένα μαθηματικό χώρο στον άλλο, μέχρι που φτάνει στις... δέκα διαστάσεις.
Γεμάτο χιούμορ και λογοπαίγνια, το "Φλάτερλαντ" ακροβατεί στα σύνορα της φυσικής και των μαθηματικών τού σήμερα. Η ευρυμάθεια και το χαρακτηριστικό στυλ γραφής του Στιούαρτ, μας ξεναγούν σε νέα είδη χώρων και διαστάσεων, που δεν θα μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε.
Από τη σαγηνευτική θεωρία των φράκταλς και τις περίπλοκες τοπολογίες ως τις σκουληκότρυπες, τον υπερχώρο, την κοσμολογία, τη θεωρία των χορδών και τις ανώτερες διαστάσεις, ο αναγνώστης διανύει μιαν ατέλειωτη, συναρπαστική διαδρομή ως τα έσχατα όρια του χώρου και του χρόνου. Το έξοχο αυτό μυθιστόρημα για τη φύση της πραγματικότητας είναι προορισμένο να γίνει ένα σύγχρονο κλασικό έργο.
Το «Φλάτερλαντ» κλονίζει ακόμη και την πιο ευφάνταστη θεώρηση για την έννοια της «διάστασης».
Προσδεθείτε! Η βόλτα θα είναι ιλιγγιώδης.

Νάσος Κυριαζόπουλος (Μεταφραστής)


Ian Stewart

Ian Stewart (Συγγραφέας)

Ο Ίαν Στιούαρτ γεννήθηκε στο Folkestone το 1945. Αποφοίτησε, το 1966 από το τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου του Cambridge και το 1969 ολοκλήρωσε τη διδακτορική διατριβή του στο Πανεπιστήμιο Warwick. Διετέλεσε ερευνητής σε πανεπιστήμια της Δυτικής Γερμανίας, της Νέας Ζηλανδίας και των ΗΠΑ. Το πεδίο έρευνάς του είναι τα μη γραμμικά δυναμικά συστήματα και η θεωρία διακλαδώσεων. Αρθρογραφεί τακτικά στα περιοδικά, Scientific American, New Scientist, Nature, Pour la Science, Economist, στις εφημερίδες Times, Guardian, και έχει "μαθηματικές" εκπομπές στο BBC. Είναι πολυγραφότατος. Έργα του έχουν μεταφραστεί σε δώδεκα γλώσσες. Είναι ο Ευρωπαίος επιμελητής της έκδοσης του Mathematical Intelligencer. Επίσης, είναι μέλος της Αμερικάνικης Ένωσης Συγγραφέων Επιστημονικής Φαντασίας και συγκαταλέγεται στους αξιολογότερους σκιτσογράφους-συγγραφείς έργων εκλαϊκευτικής επιστήμης. Έργα του -παρόμοια με το "Παίζει ο Θεός ζάρια"- έχουν εμφανιστεί στο Analog και στο Omni. Κατοικεί στο Coventry με τη σύζυγο και τους δύο γιους τους.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
382
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.472 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση