Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η κοινωνική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Συγγραφέας:   Νίκος Σ. Μούσης


Offer
Η κοινωνική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι το πλαίσιο μέσα στο οποίο διαμορφώνεται και λειτουργεί η ελληνική κοινωνική πολιτική. Οι κανονισμοί και οι αποφάσεις για την κοινωνική συνοχή, την απασχόληση, την επαγγελματική κατάρτιση και τη νεολαία ισχύουν άμεσα στην Ελλάδα, όπως και στα άλλα κράτη της Ένωσης. Οι οδηγίες για την κοινωνική προστασία, τα κοινωνικά δικαιώματα, την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων έχουν μεταφερθεί στο ελληνικό δίκαιο.
Ο ευρύτερος στόχος της κοινωνικής συνοχής της Ένωσης είναι η πραγματική σύγκλιση των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας των πολιτών των λιγότερα αναπτυγμένων κρατών μελών, όπως η Ελλάδα, με εκείνες των πολιτών των αναπτυγμένων κρατών της Ένωσης. Αλλά, η εξύψωση των κοινωνικών προτύπων συνδέεται συχνά με κοινωνικές διεκδικήσεις. Επομένως, οι Έλληνες εργαζόμενοι έχουν συμφέρον να γνωρίζουν το δίκαιο που διέπει τα δικαιώματά τους, για να μπορούν να τα διεκδικήσουν ή/και να βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας τους.
Το βιβλίο αυτό είναι μια προσφορά στους Έλληνες εργαζόμενους όλων των κλάδων και όλων των κατηγοριών που θέλουν να γνωρίζουν τα δικαιώματά τους και να εργάζονται με εργασιακά πρότυπα κοινωνικά αναπτυγμένου κράτους. Περιγράφει και αναλύει όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής πολιτικής της Ένωσης, οι οποίες είναι βασικά:
- η οικονομική και κοινωνική συνοχή·
- η ελεύθερη διακίνηση και εγκατάσταση των εργαζομένων·
- η κοινή πολιτική για την απασχόληση·
- η εκπαίδευση και η επαγγελματική κατάρτιση·
- η κοινωνική προστασία·
- η προστασία της σωματικής ασφάλειας και της υγείας. [...]

24χ17 εκ., 510 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 320.4 (Πολιτική - Ευρώπη), 382 (Ευρωπαϊκή Ένωση), 361.2 (Κοινωνική πολιτική)
ISBN: 978-960-02-1610-3
ISBN (10ψήφιο): 960-02-1610-Χ
Βάρος: 0.834 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2002
Γράψε τη δική σου κριτική
28.76
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

18.41
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Μούσης, Νίκος Σ.
Ο συγγραφέας Νίκος Μούσης είναι πτυχιούχος νομικής και πολιτικών επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατέχει διδακτορικό δίπλωμα σε διεθνείς οικονομικές σχέσεις από το Πανεπιστήμιο του Denver, Colorado. Υπήρξε Επισκέπτης Καθηγητής στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Emory, Atlanta, Georgia. Εργαζόμενος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το 1967 έχει καλύψει διάφορες αρμοδιότητες, που τον έχουν φέρει σε επαφή με πολλές εκφάνσεις της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Τώρα είναι Σύμβουλος στη Γενική Διεύθυνση "Επιχειρήσεις" της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.