Η αναζήτηση μιας πρωτότυπης ευρωπαϊκής ομοσπονδίωσης
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η αναζήτηση μιας πρωτότυπης ευρωπαϊκής ομοσπονδίωσης

Dusan Sidjanski

12.78€ -33% 8.56€
"Η ομοσπονδίωση υπήρξε πάντα σημείο αναφοράς και πηγή έμπνευσης για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Πολλοί είναι οι πολιτικοί ιθύνοντες, από τον Robert Schuman μέχρι τον Joschka Fischer, που επικαλέστηκαν μια εξέλιξη υπό μορφή ομοσπονδιακής οργάνωσης για την Ευρώπη. Παρόλα αυτά, όμως, αυτή η ιδέα-σύλληψη παραμένει ελάχιστα γνωστή. Το έργο του Καθηγητή Dusan Sidjanski έχει το εξαιρετικό πλεονέκτημα να διαφωτίζει και να εντάσσει στην σύγχρονη πραγματικότητα τις πολλαπλές πλευρές της ομοσπονδίωσης. Υπογραμμίζει, αφού προηγουμένως έχει τελεσίδικα κατοχυρώσει την απαραίτητη δικαιολογητική βάση, ποιες από τις πολυάριθμες πλευρές του ευρωπαϊκού θεσμικού οικοδομήματος το κάνουν να προσομοιάζει με τα ομοσπονδιακά συστήματα, είτε πρόκειται για την ένταξη σε κοινούς κανόνες είτε για την αναζήτηση δίκαιης ισορροπίας μεταξύ μεγάλων και μικρών κρατών..." Από τον πρόλογο του Ζακ Ντελόρ
Σωτήρης Ντάλης

Σωτήρης Ντάλης (Υπεύθυνος Σειράς)

Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις διεθνείς σχέσεις στο Πανεπιστήμιο της Louvain του Βελγίου. Τα θέματα άμυνας και ασφάλειας στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ενοποιητικής διαδικασίας, αποτελούν το κύριο ερευνητικό και συγγραφικό του έργο. Από το 1996 είναι ειδικός σύμβουλος στο Υπουργείο Εξωτερικών. Άλλα βιβλία του: - Από το Άμστερνταμ στη Νίκαια. Η Ευρώπη και η Ελλάδα στη νέα εποχή (επιμέλεια), Κριτική 2001. - Η νέα διεθνής πραγματικότητα και η Ελλάδα. Δοκίμια για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική, Ελληνικά Γράμματα 1999. - Η κρίση στο Κόσοβο. Η Ελλάδα, η Διεθνής Κοινότητα και τα ΜΜΕ (επιμέλεια), Παπαζήσης 1999. - Η ελληνική εξωτερική πολιτική στο κατώφλι του 21ου αιώνα (με τον καθηγητή Θ. Κουλουμπή), Παπαζήσης 1997 κ.ά.

Dusan Sidjanski

Dusan Sidjanski (Συγγραφέας)

Ιδρυτής του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Γενεύης, είναι ομότιμος καθηγητής της Σχολής Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών και του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου της Γενεύης. Έχει συγγράψει έργα για την ομοσπονδίωση και την ευρωπαϊκή ολοκήρωση, όπως Federalisme Amphictyonique (Αμφικτυονική Ομοσπονδίωση), Elements de systeme et tendance internationale (Στοιχεία του Συστήματος και Διεθνής Τάση), Pedone και Rouge, Παρίσι και Λοζάννη, 1956, Dimensions europeennes de la science politique (Ευρωπαϊκές Διαστάσεις της Πολιτικής Επιστήμης), LGDJ, Παρίσι, 1963, Europe Elections, de la democratie europeenne, Stanke, Παρίσι, 1979, Union ou desunion de l΄Europe? La Communaute europeenne a l΄epreuve de la crise yougoslave et des mutations en Europe de l΄Est, Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Σπουδών (IUEE) Γενεύη, 1991, L΄Avenir federaliste de l΄Europe, La Communaute europeenne des origines au traite de Maastricht, PUF, Παρίσι, 1992, 1993 που μεταφράστηκε στα ιταλικά, σερβοκροατικά, πορτογαλικά, ελληνικά, ρώσικα, ισπανικά και αγγλικά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαριάννα Κοσίνα (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
193
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.309 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση