Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η Ρωσία της δυναστείας των Ρομάνοφ 1613-1917
(Εικόνες μιας παρωχημένης εποχής)

Η Ρωσία της δυναστείας των Ρομάνοφ 1613-1917
΄Οπως δηλώνει ο τίτλος του βιβλίου Η Ρωσία της δυναστείας των Ρομάνοφ (1613-1917), Εικόνες μιας παρωχημένης εποχής, πρόκειται για αναδρομή σε εικόνες μιας εποχής που έχει περάσει ανεπιστρεπτί για τη Ρωσία, εικόνες από τότε που η χώρα αυτή είχε αναδειχθεί σε μιαν απέραντη και κραταιά αυτοκρατορία. Ανακάμπτοντας από μια ταραχώδη και χαώδη περίοδο του τέλους του 16ου αιώνα, που την είχε οδηγήσει σε επικίνδυνο σημείο παρακμής, η Ρωσία κατορθώνει να αναδείξει μια δική της αυτοκρατορική δυναστεία που της εξασφαλίζει σταθερότητα, οικονομική άνοδο και πολιτιστική πρόοδο, έτσι ώστε να μπορέσει να εισέλθει σε μια νέα εποχή και να καταστεί δύναμη σεβαστή στις προοδευμένες χώρες της Ευρώπης.

29χ22 εκ., 197 σελίδες
Δέσιμο: Δερματόδετο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 947.02 (Ρωσία - Ιστορία)
ISBN: 978-960-12-1071-1
ISBN (10ψήφιο): 960-12-1071-7
Βάρος: 1.08 κιλά
Εκδότης: University Studio Press
Έτος Κυκλοφορίας: 2002
Γράψε τη δική σου κριτική
35.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

31.15
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Αντώνιος - Αιμίλιος Ν. Ταχιάος είναι ομότιμος καθηγητής της Ιστορίας και Γραμματείας των Σλαβικών Εκκλησιών της Θεολογικής Σχολής του ΆΠΘ. Είναι αντεπιστέλλον μέλος της Άκαδημίας Άθηνών και αλλοδαπό μέλος της Σερβικής Άκαδημίας Επιστημών και Τεχνών και της Βουλγαρικής Άκαδημίας Επιστημών, έχει δε τιμηθεί με το Διεθνές Βραβείο της Άκαδημίας της Σλοβακίας. Υπήρξε ιδρυτής και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Σλαβικών Μελετών, διετέλεσε επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστή- μιο της Νέας Υόρκης, πρόεδρος του Ιδρύματος Μελετών Χερσονήσου του Άίμου, είναι δε τώρα πρόεδρος του Κέντρου Μελέτης Πολιτιστικής Κληρονομίας Κυρίλλου και Μεθοδίου. Είναι επίσης επίτιμο μέλος επιστημονικών ιδρυμάτων Ρωσίας και Ουκρανίας και επίτιμος διδάκτωρ τεσσάρων ξένων πανεπιστημιακών σχολών. Έχει ασχοληθεί με θέματα βυζαντινών επιδράσεων στον κό- σμο των Σλάβων και, σε μεγάλο βαθμό, με το έργο των Θεσσαλονικέων φωτιστών των Σλάβων Κυρίλλου και Μεθοδίου. Περί αυτων έχει κυκλοφορήσει επιστημονική μελέτη του σε τρεις εκδόσεις στην ελληνική, επίσης δε σε μετάφραση στην Νέα Υόρκη, το Μιλάνο, το Βουκουρέστι και σε δύο εκδόσεις στην Ρωσία με τις ευλογίες του πατριάρχη Μόσχας. Έχει πρώτος συντάξει κατάλογο των σλαβικών χειρογράφων της ρωσικής Μονής Άγίου Παντελεήμονος του Άγίου Όρους. Άπό το 1971 διευθύνει την ξενόγλωσση διεθνούς συνεργασίας επετηρίδα Cyrillomethodianum. Το ευρύ επιστημονικό έργο του περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό δημοσιευμάτων σε ελληνική, γαλλική, αγγλική, ρωσική, σερβική και ιταλική γλώσσα, τα οποία όλα φωτίζουν πτυχές της ιστορίας μεταφύτευσης και μεταβίβασης στους Σλάβους αξιών της ελληνικής παράδοσης.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.