Ελαφροπάτητα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ελαφροπάτητα

Τι μπορεί να κάνει ο καθένας μας για να προστατεύσει το περιβάλλον

Κώστας Βασιλάκης

23.05€ -27% 16.83€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789601406473

  • Έτος κυκλοφορίας

    2006

  • Εκδότης

    Λιβάνης

Το βιβλίο αυτό έχει σα στόχο την καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης και την ανάδειξη της ευθύνης που έχουμε όλοι σε προσωπικό επίπεδο για τη σωτηρία του πλανήτη. Μέσα από την παρουσίαση τρόπων προσωπικής δράσης, στοχεύει να ενεργοποιήσει τον πολίτη και να δείξει το πώς ο καθένας μας μπορεί να επιδράσει θετικότερα στο περιβάλλον. Τέλος, σκιαγραφεί την κατάσταση του περιβάλλοντος σήμερα, παρουσιάζοντας τα κυριότερα οικολογικά προβλήματα και εκθέτει αναλυτικά την ευθύνη του σύγχρονου ανθρώπου σε σχέση με αυτά.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Αλέξης Κυριτσόπουλος (Εικονογράφος)

Γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά γνώρισε τη ζωγραφική στο Παρίσι. Η ζωγραφική του φιλοξενείται σε γκαλερί, σε βιβλία, δίσκους βινυλίου, CD και αφίσες. Έχει ζωγραφίσει μουσικά θεάματα και έχει δημιουργήσει "κινούμενη ζωγραφική", ή αλλιώς κινούμενα σχέδια. Μερικές φορές γράφει και ζωγραφίζει δικά του βιβλία. Άλλες πάλι ζωγραφίζει βιβλία που έχουν γράψει άλλοι. Εκτός λοιπόν από τις ατομικές του εκθέσεις (Γκαλερί Σκουφά, Ζουμπουλάκη, Άστρα, Άνεμος) και από κάποιες ομαδικές στις οποίες συμμετέχει, η ζωγραφική του βρίσκεται στα βιβλία του: - Παραμύθι με τα χρώματα - Ένα παραμυθάκι για χειμώνα και καλοκαίρι - Άσπρο άλογο (εκδ. Κέρδος) - Έλα, μάτια μου, στολίσου (εκδ. Άγρα). Συνεργάζεται με τον Στέλιο Ράμφο για τα βιβλία του και με τον Διονύση Σαββόπουλο για τα μουσικά θεάματα (Αχαρνείς, Κούρεμα, Σαββόραμα), τους δίσκους και τα CD του. Ζωγραφίζει για τη μουσική του Νίκου Ξυδάκη (εξώφυλλα δίσκων, CD και αφίσες). Έχει επίσης ζωγραφίσει Τα παράλογα του Μάνου Χατζιδάκι. Ζωγραφίζει για το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Ο Πέτρος κι ο λύκος, Σαββόραμα, Λυσιστράτη). Συνεργάζεται με την καθηγήτρια Βάσω Τοκατλίδου (τμήμα Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας του Α. Π. Θ.) για το graphic concept και την εικονογράφηση γαλλικών εκπαιδευτικών βιβλίων.


Κώστας Βασιλάκης

Κώστας Βασιλάκης (Συγγραφέας)

Ο Κώστας Βασιλάκης γεννήθηκε στην Πάτρα. Σπούδασε Βιολογία και ειδικεύθηκε στη διαχείριση προστατευόμενων περιοχών, οικότοπων και ειδών. Έχει αποκτήσει μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Χωροταξία. Έχει δώσει διαλέξεις για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος σε πανεπιστημιακά ιδρύματα και έχει συμμετάσχει σε πληθώρα περιβαλλοντικών μελετών. Τα τελευταία δέκα χρόνια ως στέλεχος περιβαλλοντικής οργάνωσης έχει πρωταγωνιστήσει σε όλες τις σημαντικές εκστρατείες για την προστασία της ελληνικής φύσης ενώ πρόσφατα αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος της μη κυβερνητικής οργάνωσης "Natura" που έχει ως κύριο στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και τελικά ενεργοποίηση του κοινού στην προστασία του περιβάλλοντος.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ελληνική Εταιρεία για την Προστασία του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς (Φορέας)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
206
Διαστάσεις:
25x20
Βάρος:
0.866 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση