Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ο διεθυντής και ο αυτοσεβασμός του εκπαιδευτικού
(Εγχειρίδιο για τη σωστή διοίκηση του σχολείου: Για διδάσκοντες - διευθυντές δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου)
Συγγραφέας:   Ηλίας Β. Παπαγεωργίου


Offer
Στην εκπαίδευση, ανεξάρτητα από τη βαθμίδα που εργάζεται κανείς και ανεξάρτητα από το βαθμό που κατέχει, συνανανστρέφεται ανθρώπους διαφορετικής προέλευσης, ηλικίας, φύλου, ψυχολογίας, ειδικότητας, απαιτήσεων, ικανοτήτων.
Αυτή η πολυμορφία παράγει, αναγκαστικά, και ανάλογα προβλήματα, τα οποία πρέπει όχι μόνο να λυθούν άμεσα, αλλά κυρίως δίκαια, αν θέλουμε να θεωρούμε ακόμη τον εκπαιδευτικό, είτε το διευθυντή είτε το δάσκαλο, ως πρότυπο νέων ανθρώπων, ως άτομο με αυτοσεβασμό, με αυτοσυνείδηση και με διάθεση να εργαστεί, να συνεργαστεί και να πετύχει στο δύσκολο, αλλά και υπέροχο έργο του.
Μέσα από αυτήν τη μελέτη ο αναγνώστης - εκπαιδευτικός, από το νηπιαγωγείο μέχρι και τις ανώτατες βαθμίδες εκπαίδευσης, θα συναντήσει τον εαυτό του στις σχέσεις του με το διευθυντή του, στη στάση του προς τους μαθητές του και τους γονείς, στον επιτυχή ή όχι χειρισμό εκπαιδευτικών θεμάτων, στην οικοδόμηση διαπροσωπικών σχέσεων...[...]

21χ14 εκ., 143 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 371 (Σχολείο)
ISBN: 978-960-460-814-0
ISBN (10ψήφιο): 960-460-814-2
Βάρος: 0.231 κιλά
Εκδότης: Σαββάλας
Έτος Κυκλοφορίας: 2002
Γράψε τη δική σου κριτική
8.70
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

6.96
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Παπαγεωργίου, Ηλίας Β.
Ο Ηλίας Παπαγεωργίου είναι επίτιμος σχολικός σύμβουλος. Γεννήθηκε στην Κυψέλη Άρταςτο 1942, αλλά από το 1967 ζει και εργάζεται στη Μυτιλήνη. Αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με κρατική υποτροφία. Με κρατική επίσης υποτροφία μετεκπαιδεύτηκε στα Πανεπιστήμια Reading και Hatfield της Αγγλίας στην Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης, στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό και τη Συμβουλευτική, αντίστοιχα. Από το 1969 μέχρι το 2004 δίδαξε στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στην Παιδαγωγική Ακαδημία Μυτιλήνης και στο Περιφερειακό Επιμορφωτικό Κέντρο Μυτιλήνης ως επιμορφωτής. Εθήτευσε ως διευθυντής Γυμνασίου, διευθυντής ΠΕΚ Μυτιλήνης, Σχολικός Σύμβουλος Λέσβου, Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης στο Β. Αιγαίο. Έχει συγγράψει βιβλία για τη διοίκηση σχολείων, για θέματα διδακτικής και παιδαγωγικής, για σχολική χρήση, επιστημονικές και λαογραφικές μελέτες, χρονογραφήματα, άρθρα, ποιήματα, διηγήματα.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.