Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Τραπεζικές δραστηριότητες αμφισβητήσιμης νομιμότητας
Συγγραφέας:   Σπύρος Δ. Ψυχομάνης


Τραπεζικές δραστηριότητες αμφισβητήσιμης νομιμότητας
Το νέο βιβλίο του αν. καθηγητή Νομικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Σ. Ψυχομάνη, με τίτλο "Τραπεζικές δραστηριότητες αμφισβητήσιμης νομιμότητας", κτυπά στην καρδιά των γεγονότων. Εξαιρετικά επίκαιρο, ανιχνεύει και στηλιτεύει απερίσκεπτες συμπεριφορές τραπεζικών κύκλων, που δημιουργούν μείζονα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα. Προσφέρει συνάμα διεξόδους, υποδεικνύοντας τη σύμφωνη προς το δίκαιο και την ηθική τραπεζική δραστηριότητα, μέσω της οποίας μαζί με το ιδιωτικό μπορεί κάλλιστα να εξυπηρετηθεί και το δημόσιο συμφέρον.
Η μελέτη είναι βέβαια πρωτίστως νομική. Ωστόσο, μέσα από τις σελίδες της αναδεικνύεται ένας έντονος κοινωνικός προβληματισμός γύρω από τις αντιλήψεις και πρακτικές της παγκοσμιοποίησης στον τραπεζικό χώρο και τις καταχρήσεις της απελεύθερης τραπεζικής αγοράς. Από τις σελίδες αυτές ο νομικός θα αντλήσει νέα χρησιμότατα ερμηνευτικά του δικαίου επιχειρήματα. Οι πιστολήπτες, έμποροι και καταναλωτές, θα βρουν απαντήσεις σε φλέγοντα θέματα των σχέσεών τους με τις τράπεζες. Οι ασκούντες πολιτική και την εποπτεία στο τραπεζικό σύστημα θα αντιληφθούν την ανάγκη και τον τρόπο αποτελεσματικότερης άσκησης των καθηκόντων τους. Οι ίδιες οι τράπεζες θα μπορέσουν να ασκήσουν την απαιτούμενη αυτοκριτική και να διορθώσουν την πορεία, τους τρόπους ενέργειας και τους στόχους τους, αποτινάζοντας την καιροσκοπική, κοντόφθαλμη, χωρίς δίκαιο και ηθική πολιτική ορισμένων νεόκοπων οικονομικών τους στελεχών προς όφελος των ιδίων και της εθνικής μας οικονομίας.

24χ17 εκ., 248 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 346.07 (Εμπορικό δίκαιο), 346.08 (Τραπεζικό δίκαιο)
ISBN: 978-960-301-670-0
ISBN (10ψήφιο): 960-301-670-5
Βάρος: 0.495 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2002
Γράψε τη δική σου κριτική
26.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

24.70
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.