Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Από την ψυχοφυσική στην οικολογική ψυχολογία
(Σταθμοί στη ζωή και στο επιστημονικό έργο του James J. Gibson)
Συγγραφέας:   Μάριος Α. Πουρκός


Offer
Ο βασικός στόχος του βιβλίου αυτού είναι τριπλός: πρώτον, να προσφέρει στον αναγνώστη ένα βιογραφικό πορτρέτο του J. J.Gibson και τους σπουδαιότερους διανοητικούς σταθμούς της ζωής του· δεύτερον, να παρουσιάσει το έργο και τη σκέψη του στις διαφορετικές περιόδους της επιστημονικής του σταδιοδρομίας, σκιαγραφώντας την ανάπτυξη και την εκλέπτυνση των ιδεών του μαζί με τις κριτικές του στα διάφορα ζητήματα της ψυχολογίας της αντίληψης, με την οποία κυρίως ασχολήθηκε· και, τρίτον, να παρουσιάσει τους θεμελιώδεις προβληματισμούς της οικολογικής ψυχολογίας και να προσφέρει μια βασική της πρόσφατη βιβλιογραφία. Η παρουσίαση γίνεται με μια διαπλοκή των βιογραφικών στοιχείων με το επιστημονικό του έργο, το οποίο, όσο αυτό είναι δυνατό, τοποθετείται σ΄ ένα ιστορικό πλαίσιο κάνοντας αναφορές στις κυρίαρχες παραδοσιακές προσεγγίσεις της ψυχολογίας (ατομισμός και δομισμός, ψυχοφυσική, συμπεριφορισμός, μορφολογική ψυχολογία, φαινομενολογία, γνωστικισμός) με τις οποίες ο Gibson συσχετίζεται κριτικά απορρίπτοντάς τες, προσφέροντάς μας συγχρόνως τη βάση μιας νέας, ριζοσπαστικής προσέγγισης στην ψυχολογία, που ονόμασε οικολογική.
[...]

24χ17 εκ., 312 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Οικο-Σωματικο-Βιωματικές Προσεγγίσεις
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 150 (Ψυχολογία), 153.7 (Αντίληψη)
Άλλα πρόσωπα: Μάριος Α. Πουρκός (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN: 978-960-01-0970-2
ISBN (10ψήφιο): 960-01-0970-2
Βάρος: 0.683 κιλά
Εκδότης: Gutenberg
Έτος Κυκλοφορίας: 2002
Γράψε τη δική σου κριτική
18.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

13.32
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Μάριος Α. Πουρκός γεννήθηκε στη Τριμίκλινη της Κύπρου. Πραγματοποίησε το σύνολο των σπουδών του στο Jagiellonian University στην Κρακοβία της Πολωνίας, από το οποίο απόκτησε τα ακόλουθα διπλώματα: Master of Arts στη Φιλοσοφία, Master of Arts στην Κοινωνιολογία, Master of Arts στην Ψυχολογία με κύρια ειδίκευση στην Κλινική Ψυχολογία, Μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Θρησκειολογία, Διδακτορικό δίπλωμα Ανθρωπιστικών Επιστημών στην Ψυχολογία. Εργάστηκε τριάμισι χρόνια ως επιστημονικός ερευνητής και βοηθός καθηγητή στο τμήμα Ψυχολογίας του ίδιου πανεπιστημίου στον τομέα της Αναπτυξιακής και Παιδαγωγικής Ψυχολογίας σε προγράμματα που αφορούσαν τις Ψυχοπαιδαγωγικές βάσεις της Γνωστικής, Υπαρξιακής και Κοινωνικο-ηθικής Μάθησης και Ανάπτυξης. Από το 1989 μέχρι το 1992 εργάστηκε σε οργανική θέση Παιδοψυχολόγου στο Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής όπου διατέλεσε υπεύθυνος στο Κέντρο Αποκατάστασης και Συμβουλευτικής Δυσλεκτικών Παιδιών και Εφήβων. Από το 1992 έως το 1996 δίδαξε στο ΠΕΚ Ηρακλείου ειδικά μαθήματα Παιδαγωγικής Ψυχολογίας. Από το 1989 μέχρι το 1992 δίδαξε στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και στη συνέχεια εκλέχτηκε Λέκτορας στο γνωστικό αντικείμενο της Παιδαγωγικής Ψυχολογίας στο ίδιο Τμήμα. Σήμερα είναι καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Βασικός πυρήνας των επιστημονικών του ενδιαφερόντων είναι οι ποιοτικές και οι βασισμένες στο σώμα, το παιχνίδι, την τέχνη και την αφήγηση μεθοδολογίες-μέθοδοι έρευνας και οι οικολογικές-συστημικές, κοινωνικο-ιστορικο-πολιτισμικές και πολυτροπικές-βιωματικές προσεγγίσεις των διαδικασιών μάθησης και προσωπικής ανάπτυξης. Έχει δημοσιεύσει πολλά κείμενα σχετικά με αυτά τα ζητήματα.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.