Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Παιδοκεντρική διάσταση στη μάθηση
(Ανοιχτό σχολείο, εναλλακτικό σχολείο, σχολείο της κοινωνίας, σχολείο του Reggio)
Συγγραφέας:   Michael Goehlich


Offer
Η σημερινή κατάσταση στο σχολείο καθιστά όλο και πιο εμφανή την ανάγκη αναδιαμόρφωσης της σχολικής ζωής, δίνοντας έμφαση σε διαδικασίες που παρέχουν ευκαιρίες στα παιδιά να συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωσης της μαθησιακής διαδικασίας, ενισχύοντας την αυτονομία και τη δημιουργικότητα του ατόμου και της ομάδας. Η νέα μεταρρύθμιση μπορεί επομένως να χαρακτηριστεί ως προσπάθεια παιδοκεντρικής διάστασης στη μάθηση. Ως παιδοκεντρική μάθηση εννοούμε το ενδιαφέρον και το σεβασμό για τις ιδιαίτερες ανάγκες των παιδιών σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Στην προσπάθεια αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική η συμβολή των κλασσικών μεταρρυθμίσεων (Montessori, Freinet κ.ά.), δεν είναι όμως αρκετή να ανταποκριθεί στα σύγχρονα σχολικά προβλήματα, στο σύνολό τους. Αυτό που απαιτείται σήμερα δεν είναι η ανταπόκριση στις ανάγκες των παιδιών, με βάση τα πορίσματα της μελέτης της παιδικής ηλικίας, αλλά κυρίως η ανταπόκριση στην πολυμορφία και πολυχρωμία που εμφανίζουν οι ποικίλες βιογραφίες των παιδιών. Οι σύγχρονες μεταρρυθμιστικές απόπειρες δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην αυτορύθμιση του παιδιού, στην προσπάθειά του να βρει τον εαυτό του προβάλλοντας τις ανάγκες, τις αρετές και τις ικανότητές του. Τα εκπαιδευτικά συστήματα που αναφέρονται στο παρόν βιβλίο (ανοικτό σχολείο, εναλλακτικό σχολείο, σχολείο της τοπικής κοινωνίας, παιδαγωγική του Reggio) αποτελούν οπωσδήποτε τα σπουδαιότερα παραδείγματα εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, που μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των καιρών.
Οι άλλοι συγγραφείς των κειμένων του βιβλίου είναι: Beetz Sibylle, Buschbeck Helene, Dreiter Annete, Fleck Brigitte, Fuchs Sylvia, Goehlich Michael, Kernig Welda, Koehler Ulrike, Krammling-Joehrens Doris, Krieg Elsbeth, Malaguzzi Loris, Marlow Katharina, Morehouse Ian, Scharff Siegfried, Soerensen Bernd, Treppte Carmen, Eichenlaub Claudia.

21χ14 εκ., 454 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Προσχολική και Πρωτοσχολική Ηλικία: Εφαρμογές
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 370 (Παιδαγωγική), 370.152 3 (Μάθηση - Ψυχολογία)
Άλλα πρόσωπα: Κώστας Χρυσαφίδης (Επιμελητής) , Κώστας Χρυσαφίδης (Υπεύθυνος Σειράς) , Ελένη Νούσια (Μεταφραστής) ,
ISBN: 978-960-402-078-2
ISBN (10ψήφιο): 960-402-078-1
Βάρος: 0.61 κιλά
Εκδότης: Τυπωθήτω
Έτος Κυκλοφορίας: 2003
Γράψε τη δική σου κριτική
23.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

17.02
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Michael Goehlich, δρ. φιλ., διπλ.-ψυχ., διπλ. Παιδ., γεν. 1954. Εργάστηκε μεταξύ άλλων ως ειδικός σχολικός δάσκαλος, ως πρόσωπο αναφοράς σε ένα ελεύθερο εναλλακτικό σχολείο, ως οικογενειακός σύμβουλος, ως υπεύθυνος προσωπικού και ομάδας στην ελεύθερη οικονομία. 1988-1993 επιστημονικός συνεργάτης του TU του Βερολίνου, 1994-1995 μέλος του ακαδημαϊκού συμβουλίου ΡΗ της Χαϊδελβέργης. Από το 1995 επιστημονικός σύμβουλος του TU του Βερολίνου. Δημοσιεύσεις μ.α.: Reggiopaedagogik - Innovative Paedagogik heute, Frankfurt a.m.1988 · Die paedagogik Umgebung. Eine Geschichte des Schulraums seit dem Mittelalter, Weinheim 1993.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.