Παλιοί γάτοι, τρυφερά ποντίκια
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Παλιοί γάτοι, τρυφερά ποντίκια

Μυθιστόρημα

Τίτσα Πιπίνου

10.60€ -10% 9.54€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789602349120

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2002

  • Εκδότης

    Άγκυρα

Η ιστορία ξεκινά στις μέρες μας όταν μια ζωγράφος με λίγες αποσκευές και τα σύνεργα της ζωγραφικής της επιστρέφει στο πατρικό της σπίτι για να φροντίσει τις τελευταίες λεπτομέρειες της πώλησής του, μετά το θάνατο του πατέρα της. Καθώς όμως οι μέρες κυλούν η μια μετά την άλλη, ένα επώδυνο ταξίδι στο παρελθόν της οικογένειάς της ξεκινά και ταυτόχρονα προς τη δική της αυτογνωσία και ελευθερία. Ένα χρονικό όμως που έχει την αρχή του πολύ παλιά, τότε που ένα επτάχρονο κοριτσάκι στο τέλος καλοκαιριού του 1941 τραγούδησε για τους καλεσμένους κάποιου γάμου ένα τραγουδάκι της μόδας. Τίποτα περισσότερο δε θα συνέβαινε αν ανάμεσά τους δε βρισκόταν ένας νέος άντρας. Σε αυτό το μυθιστόρημα παρακολουθούμε την πολυτάραχη ζωή των ηρώων του ανάμεσα σε Ρόδο, Ρώμη και Αθήνα. Τις δύο όψεις μιας πόλης, την ειρηνική και άνετη της οδού Πλατάνων και την υποβαθμισμένη και βουερή της Καζέρμα Ρεγγίνα. Καθώς και τη νοσταλγία της παιδικής ηλικίας μέσα από άγρια περιστατικά, αλλά και τρυφερά συνάμα.
Ελένη Γκίκα

Ελένη Γκίκα (Υπεύθυνος Σειράς)

Η Ελένη Γκίκα γεννήθηκε το 1959 στο Κορωπί. Δημοσιογράφος και βιβλιοκριτικός στο "Αντί", στις "Εικόνες", στο "Έθνος" και στο "Έθνος της Κυριακής" από το 1983, έχει ασχοληθεί με το μυθιστόρημα, το διήγημα, την ποίηση, το παραμύθι, έχει συμμετάσχει σε συλλογικές εκδόσεις και έχει επιμεληθεί βιβλία και σειρές. Κυκλοφορούν τριάντα τρία βιβλία της. Δεκαπέντε μυθιστορήματα, έντεκα ποιητικές συλλογές, δύο συλλογές με διηγήματα, ένας τόμος με συνεντεύξεις και τέσσερα παραμύθια. Το βιβλίο της "Η γυναίκα της βορινής κουζίνας" (εκδόσεις Καλέντη) ήταν υποψήφιο για το βραβείο Αναγνωστών το 2012. Άρθρα, συνεντεύξεις και κριτικές της έχουν δημοσιευθεί σε πολλά περιοδικά ["Περίπλους", "Διαβάζω", "Νέα Ευθύνη", "diastixo", "diavasame", "Literature" κ.ά.] Ανήκει στην εκδοτική ομάδα του διαδικτυακού περιοδικού Fractal.

Τίτσα Πιπίνου

Τίτσα Πιπίνου (Συγγραφέας)

Η Τίτσα Πιπίνου γεννήθηκε στη Ρόδο όπου ζει μέχρι σήμερα. Για ένα διάστημα έζησε στην Αγγλία όπου παρακολούθησε μαθήματα γλώσσας. Στα γράμματα εμφανίστηκε το 1994 με το μυθιστόρημα "Γυναίκα της σκιάς". Ακολουθησαν τα μυθιστορήματα "Τέσσερις μέρες του Μάρτη" (1997), "Για να θυμάσαι τη Λοΐδα" (1997), "Ονειροπαγίδα" (1999), "Παλιοί γάτοι, τρυφερά ποντίκια" (2002) και άλλα. Συνολικά έχει γράψει εννιά μυθιστορήματα, ένα δοκίμιο και ένα βιβλίο για παιδιά. Διηγήματα και κείμενά της έχουν δημοσιευτεί σε ανθολογίες, λογοτεχνικά ημερολόγια και στον Τύπο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
244
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.384 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση