Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Μαθαίνοντας στο Internet τεχνολογία
(Αξιοποίηση του Internet στη μάθηση και τη διδασκαλία: Για μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς)
Συγγραφέας:   Νίκος Η. Ηλιάδης


Offer
Η τεχνολογία μελετά το τεχνητό περιβάλλον που διαμόρφωσε και αλλάζει συνεχώς ο άνθρωπος για να ικανοποιήσει τις ανάγκες του. Ο κοινός πολίτης θα πρέπει να έχει βασικές τεχνολογικές γνώσεις προκειμένου να συμμετέχει ουσιαστικά στη λήψη των αποφάσεων. Στην αντίθετη περίπτωση δημιουργούνται δύο κατηγορίες πολιτών στη σύγχρονη πολύπλοκη δημοκρατική κοινωνία: της "τεχνολογικής ελίτ", που καθορίζει τις εξελίξεις και διαμορφώνει τις αποφάσεις, και των πολλών, που ακολουθούν χωρίς να αντιλαμβάνονται τι και γιατί αποφασίζουν.
Το βιβλίο παρουσιάζει το σύγχρονο πλαίσιο διδασκαλίας του μαθήματος της τεχνολογίας και ανάπτυξης "τεχνολογικής κουλτούρας". Στη σύγχρονη κοινωνία απαιτείται, στο πλαίσιο της γενικής εκπαίδευσης, η ανάπτυξη βασικών τεχνολογικών γνώσεων και ικανοτήτων σε όλους τους μαθητές και αυριανούς πολίτες, ανεξάρτητα από μελλοντικές επαγγελματικές επιλογές. Χωρίς την απαραίτητη τεχνολογική υποδομή, ο σύγχρονος άνθρωπος είναι ξένος στο περιβάλλον που ζει.
Την πληροφόρηση που χρειάζονται για τα θέματα που μελετούν και κατασκευάζουν οι μαθητές στο μάθημα της τεχνολογίας την "αντλούν" αξιοποιώντας όλες τις παραδοσιακές πηγές πληροφόρησης. Η ανάπτυξη όμως του δικτύου Internet, που αποτελεί μια διεθνή "αποθήκη" πληροφοριών, δίνει σήμερα τη δυνατότητα στους μαθητές να ξεπεράσουν οποιαδήποτε προβλήματα πρόσβασης στην πληροφόρηση υπήρχαν στο παρελθόν. Ακόμη προσφέρει ευκαιρίες να ασκηθούν στην επεξεργασία και την ταξινόμηση των πληροφοριών, καθώς και στην κριτική εξέταση εναλλακτικών λύσεων, που είναι βασικές ικανότητες για το σύγχρονο πολίτη.

28χ21 εκ., 190 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Μαθαίνοντας στο Internet
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 600.07 (Τεχνολογία - Σπουδή και διδασκαλία)
ISBN: 978-960-03-3440-1
ISBN (10ψήφιο): 960-03-3440-4
Βάρος: 0.591 κιλά
Εκδότης: Καστανιώτη
Έτος Κυκλοφορίας: 2002
Γράψε τη δική σου κριτική
26.63
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

19.71
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.