Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Σχεδιασμός συστημάτων VLSI και ASIC
Συγγραφέας:   Σεραφείμ Ποριάζης


Σχεδιασμός συστημάτων VLSI και ASIC
Ο τομέας της σχεδίασης ψηφιακών ολοκληρωμένων κυκλωμάτων (IC chip) αναπτύσσεται διεθνώς με ραγδαίο ρυθμό. Το βιβλίο αυτό, που περιγράφει τη μεθοδολογία λογικής σχεδίασης των συστημάτων VLSI & ASIC του ανωτέρω τομέα μέσω ψηφιακών λογικών δομών και πρακτικών παραδειγμάτων, απευθύνεται σε φοιτητές Πολυτεχνείων, Πανεπιστημίων και Εργαστηρίων / Ινστιτούτων Τεχνολογικής κατεύθυνσης καθώς και σε επαγγελματίες σχεδιαστές των αναφερομένων συστημάτων.
Η χρήση λογικών μονοπατιών σε επίπεδο τρανζίστορ pMOS και nMOS συνδυάζεται με μεθόδους ελαχιστοποίησης για να επιτύχει με συστηματικό τρόπο την εξαγωγή του βέλτιστου κυκλώματος VLSI. Η σύνθεση μιας σειράς μασκών των επιμέρους υλικών της υλοποίησης του κυκλώματος αποτυπώνεται με ευκρίνεια στην κάτοψη του τελικού σχεδίου του IC chip τεχνολογίας CMOS.
Η χρήση τόσο σε επίπεδο structural όσο και σε επίπεδο behavioral της γλώσσας VHDL επιτυγχάνει τον προσδιορισμό της περιγραφής του υλικού και του simulation ενός συστήματος ASIC μέσω πλατφόρμας Η/Υ. Οι προδιαγραφές επιλεγμένων κυκλωμάτων και μηχανών αλγοριθμικών καταστάσεων (state machines) μετασχηματίζονται σε δομημένες εκφράσεις οι οποίες στο σύνολό τους αποτελούν αυτοτελή και μεταφέρσιμο κώδικα VHDL.
Η διδασκαλία της ανωτέρω ύλης συνοδεύτηκε από μία αξιόλογη σειρά θεμάτων εξέτασης η οποία παρατίθεται στο παρόν βιβλίο συμπεριλαμβανομένων των σχετικών λύσεων. Η επιλογή της ύλης και των θεμάτων αυτών έγινε με βάση τις απαιτήσεις των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

24χ17 εκ., 341 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 537.5 (Ηλεκτρονική), 621.381 5 (Ηλεκτρονικά κυκλώματα)
ISBN: 978-960-7530-22-6
ISBN (10ψήφιο): 960-7530-22-5
Βάρος: 0.678 κιλά
Εκδότης: Παπασωτηρίου
Έτος Κυκλοφορίας: 2002
Γράψε τη δική σου κριτική
35.67
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

32.10
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.