Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ο νέος συνταγματισμός
(Και τα θεμελιώδη δικαιώματα μετά την αναθεώρηση του 2001)
Συγγραφέας:   Ξενοφών Ι. Κοντιάδης


Ο νέος συνταγματισμός
Οι νέοι διεθνείς κίνδυνοι, με προεξάρχουσα τη νέα τρομοκρατία, όπως αποδείχθηκε πλήρως και ύστερα από την τρομοκρατική ενέγεια της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, συνεπάγονται σημαντικές ρωγμώσεις σε σειρά κλασικών εγγυήσεων των ατομικών δικαιωμάτων. Ζητήματα που εμφανίζονταν ως απαράγραπτες κατακτήσεις του δυτικού συνταγματικού και πολιτικού πολιτισμού καθίστανται πλέον διαπραγματεύσιμες, ρευστές και επίμαχες έννοιες. Ο ίδιος ο πολίτης εμφανίζεται, μπροστά τους νέους κινδύνους και χάριν της ασφάλειάς του, να τείνει να παραιτηθεί από τις εγγυήσεις των ελευθεριών του.
Στο πλαίσιο της κοινωνίας της διακινδύνευσης ο αναθεωρητικός νομοθέτης δεν ήταν νοητό παρά να εμμείνει στην αυταξία της υπεράσπισης των δικαιωμάτων και να επιδιώξει τη διασφάλιση θεσμικών αναχωμάτων, μέσω της αναγνώρισης επεκτατικών και επιτακτικών ρυθμίσεων που εμφανίζονται μεν ενίοτε να υπονομεύουν την εγγενή ελλειπτικότητα του συνταγματικού κειμένου, ωστόσο εν τέλει αποσκοπούν στη διατήρηση της ικανότητας του συντάγματος να αποτελεί αφ΄ ενός αποτελεσματικό μηχανισμό διαρρύθμισης της οργανωμένης κοινωνικής συμβίωσης και, αφ΄ ετέρου, ανάχωμα έναντι των άμεσων ή έμμεσων προσβολών των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

21χ14 εκ., 702 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 342 (Δημόσιο δίκαιο), 342 (Συνταγματικό δίκαιο)
ISBN: 978-960-15-0709-5
ISBN (10ψήφιο): 960-15-0709-4
Βάρος: 1.037 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2002
Γράψε τη δική σου κριτική
66.24
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

62.93
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Κοντιάδης, Ξενοφών Ι.
Ο Ξενοφών Ι. Κοντιάδης γεννήθηκε το 1967 στη Χαϊδελβέργη. Σπούδασε νομικά στην Αθήνα και στο Μόναχο. Καθηγητής στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, όπου διδάσκει Συνταγματικό Δίκαιο και Θεσμούς Κοινωνικής Προστασίας. Από το 1995 Επιστημονικός Διευθυντής και από το 2006 Πρόεδρος του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου - Ιδρύματος Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου. Έχει δημοσιεύσει 20 βιβλία και 75 μελέτες σε επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους στα Ελληνικά, Αγγλικά, Γερμανικά και Ιταλικά, ενώ είχε την επιστημονική (συν)επιμέλεια 10 συλλογικών τόμων. Δικηγόρος Αθηνών από το 1992. Εμπειρογνώμονας σε προγράμματα μεταφοράς θεσμικής τεχνογνωσίας σε 15 αναπτυσσόμενες χώρες. Τακτικός αρθρογράφος στον ημερήσιο Τύπο.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.