Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση
(Γενικά και θεσμικά χαρακτηριστικά μετά τη Νίκαια)

Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση
Η Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση κυκλοφόρησε σε πρώτη έκδοση το 1984 και έκτοτε καθιερώθηκε ως βασικό πανεπιστημιακό σύγγραμμα και χρηστικό βοήθημα στο συγκεκριμένο γνωστικό πεδίο. Το βιβλίο συνδυάζει τη θεωρητική διερεύνηση του φαινομένου της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης με την παροχή βασικών χρηστικών γνώσεων για τη δομή, την λειτουργία και τις δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση συνεπάγεται τη συσσωμάτωση των αγορών και των οικονομιών των κρατών μελών της Ένωσης αλλά ταυτόχρονα αποτελεί μοναδικό φαινόμενο υπέρβασης της κρατικής κυριαρχίας, με στόχο την μεγαλυτερη ευημερία και ασφάλεια των πολιτών. Στα πλαίσια του νέου πόλου εξουσίας λαμβάνονται αποφάσεις και διαμορφώνονται πολιτικές καθοριστικής σημασίας για τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους, τους καταναλωτές, ενώ σταδιακά χτίζεται ο ευρωπαϊκός δημόσιος χώρος στον οποίο δρουν τα ευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα, οι μη κυβερνητικές οργανώσεις, οι ομάδες πίεσης κ.λπ. Προϋπόθεση για την αποτελεσματική παρουσία και δράση σ΄ αυτό τον χώρο είναι η άρτια ενημέρωση και στο στόχο αυτό φιλοδοξούν να συμβάλουν οι δύο τόμοι της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης που έχουν ήδη κυκλοφορήσει.

21χ14 εκ., 276 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 1
Ταξινόμιση DDC: 382.026 (Ευρωπαϊκή Ένωση - Δίκαιο και νομοθεσία), 382 (Ευρωπαϊκή Ένωση)
ISBN: 978-960-15-0673-9
ISBN (10ψήφιο): 960-15-0673-Χ
Βάρος: 0.348 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2002
Γράψε τη δική σου κριτική
22.43
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

21.31
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Στεφάνου, Κωνσταντίνος Α.
Ο Κωνσταντίνος Στεφάνου είναι καθηγητής διεθνούς οικονομικού δικαίου στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος ευρωπαϊκής έδρας Jean Monnet.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.