Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ο εκπαιδευτικός και η ευρωπαϊκή διάσταση στην εκπαίδευση

Offer
Τα 39 κείμενα του βιβλίου αυτού, τα οποία αναφέρονται στον εκπαιδευτικό και την ευρωπαϊκή διάσταση στην εκπαίδευση, αποτελούν μέρος από τις εισηγήσεις που έγιναν στο 4ο ετήσιο συνέδριο με διεθνή συμμετοχή της Μονάδας Μεθοδολογίας και Προγραμμάτων Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Πατρών. Το συνέδριο αυτό έγινε στις 17-19 Μαΐου 2002 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών με την παρουσία 550 συνέδρων.
Φιλοδοξία των συνεδρίων αυτών καθώς και των σχετικών εκδόσεων είναι η δημιουργία ενός forum για τη συζήτηση επίκαιρων προβλημάτων της ελληνικής εκπαιδευτικής κοινότητας, λαμβάνοντας υπόψη τη διεθνή εμπειρία, το λόγο των εκπαιδευτικών της τάξης, το λόγο των νέων επιστημόνων και την ερευνητική δεοντολογία.
Αν και υπάρχουν πολύ σημαντικά βιβλία στα ελληνικά με συναφή τίτλο (κυρίως από τις αρχές και τα μέσα της δεκαετίας του 1990), το καινούργιο στοιχείο που θεωρούμε ότι κομίζει το βιβλίο αυτό είναι η αποτύπωση του νέου τοπίου που προέκυψε λόγω της συνθήκης του Maastricht και άλλων σημαντικών κειμένων που ακολούθησαν, είτε λόγω των μαζικών ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιούνται στα σχολεία (όπως στο πλαίσιο του Προγράμματος Socrates), είτε λόγω της επίδρασης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Εκπαίδευσης και Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΠΕΑΕΚ) που άλλαξαν πολύ το τοπίο της ελληνικής εκπαίδευσης.
Ένα χαρακτηριστικό στα κείμενα του βιβλίου αυτού είναι ότι δεν αποτελούν μόνο θεωρητικά ή πολιτικά εκπαιδευτικά κείμενα όπως συχνά γινόταν μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1990. Επιπλέον εδώ έχουμε και πολλές περιγραφικές ή κριτικές προσεγγίσεις από την υλοποίηση συγκεκριμένων προγραμμάτων σε ελληνικά σχολεία, πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα κ.λπ. Αυτή η νέα πραγματικότητα κομίζει νέα αξιοποιήσιμα στοιχεία για την εκπαίδευση.
Η έκδοση του βιβλίου αυτού συμπίπτει με μια ευνοϊκή συγκυρία: την έναρξη της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ, μια κορυφαία δηλαδή περίοδο της Ελλάδας ως κράτους-μέλους της ΕΕ. Είθε το γεγονός αυτό να προσφέρει γόνιμο έδαφος για την καλύτερη εκπαιδευτική αξιοποίηση του βιβλίου.Σημείωση: Εισηγητές: Cros, Francoise - Υφαντή, Αμαλία Α. - Παντίδης, Σταμάτης - Πασιάς, Γιώργος - Κανακουσάκη, Ειρήνη κ.ά.

24χ17 εκ., 417 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Επιστήμες της Αγωγής
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 370.4 (Εκπαίδευση - Ευρώπη)
Άλλα πρόσωπα: Γιώργος Μπαγάκης (Επιμελητής)
ISBN: 978-960-375-443-5
ISBN (10ψήφιο): 960-375-443-9
Βάρος: 0.708 κιλά
Εκδότης: Μεταίχμιο
Έτος Κυκλοφορίας: 2003
Γράψε τη δική σου κριτική
20.39
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

14.07
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.