Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ευθύνη από διακινδύνευση
(Οι λόγοι περιορισμού και απαλλαγής από την ευθύνη)

Ευθύνη από διακινδύνευση
Κύριος προσανατολισμός του έργου είναι η αναζήτηση και ανεύρεση λύσεων στα πολύπλοκα προβλήματα που απορρέουν από την ευθύνη από διακινδύνευση, ευθύνη η οποία απαντάται πολύ συχνά στην πράξη. Το βιβλίο δεν απευθύνεται μόνο σε όσους υπερασπίζονται τον ζημιώσαντα-εναγόμενο, αλλά και τον ζημιωθέντα-ενάγοντα, αφού ως γνωστό «η άμυνα είναι η καλύτερη επίθεση».
Στο βιβλίο αυτό επιχειρείται η διεξοδική παράθεση, στα πλαίσια της ελληνικής έννομης τάξης, τόσο της κρατούσας (σε θεωρία και νομολογία) άποψης, όσο και της μειοψηφίας αυτής. Η συστηματική αναφορά στη νομολογία δεν περιορίζεται μόνο στις πρόσφατες αποφάσεις των ανωτέρων δικαστηρίων της χώρας μας, αλλά -στοχεύοντας σε μια σφαιρική εικόνα του εξεταζόμενου θέματος - επεκτείνεται και σε προγενέστερες αποφάσεις, όπως και σε αποφάσεις κατωτέρων δικαστηρίων.
Τέλος, από ένα πρακτικό έργο δεν θα μπορούσε να λείψει και η παράθεση υποδειγμάτων δικογράφων για κάθε είδος ευθύνης, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η εικόνα του νομικού για το υπό κρίση θέμα και τη διαδικασία που ακολουθείται.

24χ17 εκ., 475 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 340.56 (Αστικό δίκαιο)
ISBN: 978-960-301-713-4
ISBN (10ψήφιο): 960-301-713-2
Βάρος: 0.959 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2003
Γράψε τη δική σου κριτική
52.25
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

49.64
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.