Ο Ισαάκ Νεύτων και το μήλο του
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο Ισαάκ Νεύτων και το μήλο του

Kjartan Poskitt

Μάλλον έχετε ακούσει για τον Ισαάκ Νεύτωνα...
Είναι εξωφρενικά διάσημος γιατί:
-ανακάλυψε τη βαρύτητα
-ήταν ένας πολύ έξυπνος τύπος
-τον χτύπησε στο κεφάλι ένα μήλο.
Γνωρίζετε όμως ότι ο Ισαάκ:
-ήταν ο χειρότερος μαθητής στην τάξη του;
-έβαζε ξυλαράκια μέσα στα μάτια του και σχεδόν τυφλώθηκε;
-έστειλε στην κρεμάλα πολλούς ανθρώπους;
Ναι, αν και νεκρός εδώ και αιώνες, ο Ισαάκ είναι γεμάτος εκπλήξεις. Τώρα, μπορείτε να μάθετε την πραγματική ιστορία μέσα από το ημερολόγιο του Ισαάκ που δεν ανακαλύφθηκε ποτέ, να γνωρίσετε την καλή και την κακή πλευρά μιας μεγαλοφυΐας και να βρείτε πως ένα μήλο άλλαξε την ιστορία των επιστημών και του κόσμου ολόκληρου.

Philip Reeve

Philip Reeve (Εικονογράφος)

O Philip Reeve γεννήθηκε (1966) και μεγάλωσε στο Μπράιτον. Εργάστηκε χρόνια σε βιβλιοπωλείο, πριν ασχοληθεί με την εικονογράφηση. Εικονογράφησε πολλά βιβλία, ανάμεσα στα οποία τις σειρές Horrible Histories, Murderous Maths και Dead Famous. Άρχισε να γράφει σε ηλικία πέντε ετών, αλλά οι Φονικές Μηχανές (Mortal Engines) είναι το πρώτο του βιβλίο που εκδόθηκε. Το βιβλίο αυτό που πρωτοκυκλοφόρησε το 2001 στην Αγγλία, από την Scholastic Press, σύντομα έγινε μπεστ σέλερ και μεταφράστηκε σε πολλές χώρες παγκοσμίως. Κέρδισε το Χρυσό Βραβείο Smarties (The Nestle Smarties Book Prize 2002) και ήταν υποψήφιο για το Βραβείο Whitbread (The Whitbread Book Award 2002). Ζει στο Ντάρτμουρ με τη σύζυγό του Σάρα. Ασχολείται και με τη ζωγραφική.

Παναγιώτης Σωτήρης (Μεταφραστής)

Ο Παναγιώτης Σωτήρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάκτορας του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει διδάξει στο Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί στις επιθεωρήσεις "Θέσεις" και "Ουτοπία".

Kjartan Poskitt (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
192
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.215 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση