Σύνορα στην άμμο
zoom in
Ταγγέρη, 1935. Άρωμα Ανατολής: σκοτεινά σοκάκια, πολύβουα παζάρια, θορυβώδη καφενεία, φτηνός ερωτισμός και λάγνα βλέμματα. Άρωμα κινδύνου: συνωμοσίες, ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, ύπουλα παιχνίδια εξουσίας και επιβίωσης. Η πόλη, μια φωλιά κατασκόπων και λαθρεμπόρων. Κάτι κακό προμηνύεται: η άνοδος της Ναζιστικής Γερμανίας και το στρατιωτικό πραξικόπημα ενάντια στην Ισπανική Δημοκρατία. Μέσα στη θύελλα των γεγονότων, τρεις άνθρωποι θα βρεθούν παγιδευμένοι σ΄ ένα ερωτικό τρίγωνο. Ο Φίλιπ Κέριγκαν, απεσταλμένος των London Times στη Βόρεια Αφρική, έμπειρος δημοσιογράφος, απρόσιτος και σκεπτικιστής. Ο φίλος του, ο ενθουσιώδης λοχαγός και χαρτογράφος Αλόνσο Γκαρθές, παθιασμένος με την έρημο της Σαχάρας όπου πρόκειται να ταξιδέψει. Η Έλσα Κιντάνα, η μυστηριώδης και γοητευτική γυναίκα που προσπαθεί να ξεφύγει από το παρελθόν της. Το πάθος θα αποδειχθεί η άλλη όψη της προδοσίας. Ο έρωτας θα αποδειχθεί η άλλη όψη της καταστροφής...
Βασιλική Κνήτου

Βασιλική Κνήτου (Μεταφραστής)

Η Βασιλική Κνήτου γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα αλλά εδώ και πολλά χρόνια ζει στα Χανιά. Είναι πτυχιούχος του Ιστορικού Αρχαιολογικού Αθηνών, ενώ έχει φοιτήσει στο Πρόγραμμα Ψυχολογίας και στο τμήμα Ισπανικής Φιλολογίας του ΕΚΠΑ. Σήμερα σπουδάζει Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Εργάζεται στη Δημόσια Εκπαίδευση. Έχει κάνει πολλές λογοτεχνικές μεταφράσεις. Το "Να φεύγει η σκόνη κι ο καιρός" αποτέλεσε το πρώτο της μυθιστόρημα.


Susana Fortes

Susana Fortes (Συγγραφέας)

Η Σουσάνα Φόρτες γεννήθηκε το 1959 στην Ποντεβέρδα. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Santiago de Compostela γεωγραφία και ιστορία, και στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης ιστορία της Αμερικής. Το πρώτο της μυθιστόρημα "Αγαπητέ Κόρτο Μαλτέζε" (Querido Corto Maltes), κέρδισε το 1994 το Βραβείο Νέων Συγγραφέων που απονέμεται από τον εκδοτικό οίκο Τουσκέτς (Tusquets) και τη Φιλολογική Σχολή της Μαδρίτης. Το δεύτερο μυθιστόρημά της "Οι στάχτες του Μπάουντι" (Las cenizas de la Bounty) 1998 απέσπασε πολύ ευνοϊκές κριτικές.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
308
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.451 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση