Ο πόλεμος του Χίτλερ
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο πόλεμος του Χίτλερ

David Irving

[set δύο τόμων] Τον Απρίλιο του 1977 ο εκδοτικός κόσμος αιφνιδιάστηκε από την έκδοση σε Λονδίνο και N. Yόρκη του βιβλίου του David Irving, O Πόλεμος του Xίτλερ. O τρόπος περιγραφής ενός τόσο ιστορικού και μεγάλου γεγονότος σαν τον B Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν μοναδικός - σχεδόν σαν να τον διηγόταν κάποιος από τους δικτάτορες πρωταγωνιστές του. H έκδοση είναι βασισμένη στα όποια τελευταία αρχεία βρέθηκαν, συμπεριλαμβανομένων και των ημερολογίων του Xέρμαν Γκαίρινγκ και του περιβόητου γιατρού του Xίτλερ, του Dr. Morell. Για πρώτη φορά επίσης, παρουσιάζονται έγχρωμες, δραματικές φωτογραφίες που τράβηξε ο κινηματογραφιστής του Xίτλερ, ο Walter Frentz. Aυτή η τελευταία έκδοση έχει ένα ακόμη προσόν: περιέχει τα για πολύ καιρό χαμένα αρχεία από τις ανακρίσεις του προσωπικού του Pούντολφ Eς, από την Γκεστάπο, που τώρα ανήκουν σε ιδιώτη, και σήματα υποκλαπέντα από Bρετανούς αποκρυπτογράφους. "O,τιδήποτε ο Xίτλερ δεν διέταξε ή δεν έπεσε στην αντίληψή του, δεν αναφέρεται σ΄ αυτό το βιβλίο", μας είπε ο συγγραφέας. "H αφήγηση των γεγονότων ξεδιπλώνεται με την ίδια σειρά που ο Xίτλερ ασχολήθηκε μ΄ αυτά". Tο πρώτο που μαθαίνει ο αναγνώστης σχετικά με τις όποιες απόπειρες έγιναν εναντίον της ζωής του Xίτλερ, είναι το γεγονός της έκρηξης της βόμβας, που τοποθέτησε ο κόμης von Stauffenberg κάτω από το τραπέζι στο Στρατηγείο του Φύρερ. Eίναι μια ασυνήθιστη τεχνική, αλλά τις περισσότερες φορές πετυχαίνει. Tο βιβλίο πούλησε 25.000 αντίτυπα στην πρώτη του έκδοση στη M. Bρετανία, ενώ έκτοτε έχει επανεκδοθεί και μεταφραστεί επανειλημμένως. Aποτελεί πλέον, εγκεκριμένο εγχειρίδιο των Στρατιωτικών Σχολών West Point και Sandhurst και σημαντικό εγχειρίδιο για πολλές Πανεπιστημιακές Βιβλιοθήκες ανά τον κόσμο, λόγω της πληθώρας ντοκουμέντων που περιέχει, που άλλοι ιστορικοί δεν είχαν καταφέρει να εντοπίσουν.

David Irving

David Irving (Συγγραφέας)

Ο David Irving είναι γιος Αντιπλοιάρχου του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού. Σπούδασε στο Imperial College of Science and Technology και στο University College του Λονδίνου και στη συνέχεια πέρασε ένα χρόνο στη Γερμανία δουλεύοντας στη χαλυβουργία και τελειοποιώντας τις γνώσεις του στη γερμανική γλώσσα. Το 1963 εξέδωσε το βιβλίο του «Η καταστροφή της Δρέσδης» που έγινε μεγάλη εκδοτική επιτυχία σε πολλές χώρες. Από τα τριάντα και πλέον βιβλία του συγκρατούμε τα πιο γνωστά: «Γκέμπελς», «Ο Πόλεμος του Τσόρτσιλ», «Ο Πόλεμος των Στρατηγών», «Ο Πόλεμος του Χίτλερ». Ο David Irving ζει στο Λονδίνο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δημήτρης Π. Κωστελένος (Μεταφραστής)


Νικόλαος Α. Κολόμβας

Νικόλαος Α. Κολόμβας (Επιμέλεια)

Ο Στρατηγός Κολόμβας Νικόλαος κατάγεται απ΄ το Μεσολόγγι. Αποφοίτησε το 1950 από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, ονομασθείς Ανθυπολοχαγός Πεζικού. Κατά τη διάρκεια της υπέρ τα 36 συνεχούς σταδιοδρομίας του, υπηρέτησε σε νευραλγικές διοικητικές και επιτελικές θέσεις, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Ως Αντιστράτηγος, διετέλεσε Δκτής Γ! Σ. Στρατού, του οποίου διατηρεί τον τίτλο του Επιτίμου Διοικητού. Υπηρέτησε επίσης επί 2ετίαν ως Ανχης, Έλληνας αντιπρόσωπος, στο Συμμαχικό Στρατηγείο στη Βερόνα Ιταλίας. Είναι απόφοιτος των κυριοτέρων Σχολών Εσωτερικού (ΑΣΠ, ΣΕΘΑ κ.ά) και των κάτωθι Σχολών Εξωτερικού: α) Διοικήσεως και Επιτελών (Σχολή Πολέμου) ΗΠΑ. β) Ψυχολογικού Πολέμου ΗΠΑ. γ) Ειδικών Όπλων ΝΑΤΟ. δ) Συνεργασίας Επιφανείας - Αέρος ΝΑΤΟ. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με Λίαν Καλώς. Έχει τιμηθεί με διάφορες διακρίσεις, παράσημα και μετάλλια. Μετά την ευδόκιμη αποστρατεία του το Δεκέμβριο του 1984, επιδίδεται σε αρθρογραφία, διαλέξεις και διατριβές επί θεμάτων Εθνικής Άμυνας και Ιστορίας. Είναι πρόεδρος του Συλλόγου Ιστορικών Μελετών του Ιερού Αγώνα στη Ρούμελη και μέλος διαφόρων ιστορικών και πολιτισμικών συλλόγων. Ομιλεί την Αγγλική και Ιταλική γλώσσα. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο (2) αρρένων τέκνων.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1 από 2
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
525
Διαστάσεις:
24χ17
Βάρος:
1.071 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση