Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Το αρχείο Κωνσταντίνου Αντ. Βοβολίνη
Συγγραφέας:   Μαργαρίτα Δρίτσα


Το αρχείο Κωνσταντίνου Αντ. Βοβολίνη
Εδώ και αρκετά χρόνια τονίζονται τόσο η σημασία της διαδικασίας συγκρότησης και της εξέλιξης των ελληνικών επιχειρήσεων όσο και οι ποικίλες μορφές δράσης των επιχειρηματιών. Η έλλειψη όμως των αναγκαίων πληροφοριών και ο ανεπαρκής συντονισμός των φορέων που διαθέτουν και/ή διαχειρίζονται αρχειακό υλικό δε διευκολύνουν την κατανόηση αυτής της διαδικασίας, ούτε προάγουν τη διατήρηση της συλλογικής μνήμης στη χώρα μας. Το Αρχείο Βοβολίνη έρχεται να καλύψει ένα μέρος του μεγάλου αυτού κενού. Προσθέτει δε μια νέα διάσταση στο ήδη υπάρχον Μέγα Ελληνικόν Βιογραφικόν Λεξικόν των Κωνσταντίνου και Σπύρου Αντ. Βοβολίνη.
Ο τόμος αυτός περιέχει τον κατάλογο μέρους του υλικού που συγκεντρώθηκε στη διάρκεια μακρόχρονης αναδίφησης σε πλήθος αρχείων από τον Κ. Βοβολίνη. Παρέχει σημαντικές πληροφορίες και αποκαλύπτει άγνωστες μέχρι τώρα λεπτομέρειες για πλειάδα θεμάτων, που μπορούν να αξιοποιηθούν για την καλύτερη κατανόηση της επιχειρηματικής δράσης, αλλά και γενικότερα της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής ιστορίας της Ελλάδας.

21χ14 εκ., 189 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 1
ISBN Set: 960-86003-2-4
ISBN13 Set: 978-960-86003-2-4
Ταξινόμιση DDC: 027.094 95 (Αρχεία - Ιστορία - Ελλάς ), 027 (Αρχεία)
Άλλα πρόσωπα: Γεωργία Μ. Πανσεληνά (Επιμελητής)
ISBN: 978-960-86003-1-7
ISBN (10ψήφιο): 960-86003-1-6
Βάρος: 0.334 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 1997
Γράψε τη δική σου κριτική
15.28
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

13.60
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Δρίτσα, Μαργαρίτα
Η Μαργαρίτα Δρίτσα γεννήθηκε στην Αίγυπτο. Σπούδασε στην Αγγλία, στη Γαλλία και στην Αμερική. Αναγορεύθηκε Διδάκτωρ της Οικονομικής Ιστορίας από το Πανεπιστήμιο Paris Ι (Sorbonne-Pantheon) και είναι Fellow του Robinson College του Πανεπιστημίου του Cambridge. Είναι Καθηγήτρια της Οικονομικής και Κοινωνικής Ιστορίας της Ευρώπης, στη Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και Ακαδημαϊκή Υπεύθυνος του Προγράμματος Ευρωπαϊκών Σπουδών. Έχει διδάξει ελληνική και ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Ιστορία ως επισκέπτρια καθηγήτρια σε ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια. Εργάστηκε επίσης ως ερευνήτρια στο Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και διηύθυνε, εκπόνησε ή συνεργάστηκε με ερευνητικές ομάδες για θέματα Οικονομικής Ιστορίας και Ιστορίας των Τραπεζών και των Επιχειρήσεων καθώς και Ιστορίας του Τουρισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει δημοσιεύσει μονογραφίες και επιστημονικά άρθρα σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά, έχει συγγράψει κείμενα για το Μουσείο Τουρισμού και μετέχει συστηματικά σε διεθνή συνέδρια. Κυριότερα έργα της: "Βιομηχανία και Τράπεζες στην Ελλάδα τον Μεσοπολέμου", ΜΙΕΤ, Αθήνα, 1990. L΄ Enterprise en Europe et en Grece XIX-XXee siecles, (επιμ. με τους Alice Teichova & Hakan Lindgren), Sophis, 1991. " Το χρώμα της επιτυχίας, η ελληνική βιομηχανία χρωμάτων 1830-1990", εκδ. Τροχαλία, Αθήνα, 1996. European Enterprise, Strategies of Adaptation and Renewal in the Twentiech Century, (επιμ. με τον Terry Gourvish), εκδ. Τροχαλία, Αθήνα, 1996. "Το Αρχείο Κωνσταντίνου Αντ. Βοβολίνη", τόμ. Ι, Αθήνα 1997. "Ελληνικές επιχειρήσεις στον 20ό αιώνα: Πρόσωπα και δραστηριότητες", (επιμ.), εκδ. Κέρκυρα, Αθήνα, 1999). "Δεζαμίνή - Λυκαβηττός: Ανθρώπινες Ροές", εκδ. Φερενίκη, Αθήνα, 2004. Είναι επίτιμο μέλος του Συνδέσμου Ελληνίδων στον Τουρισμό και ιδρυτικό μέλος πολλών διεθνών επιστημονικών εταιρειών για την Οικονομική Ιστορία και την Ιστορία των Επιχειρήσεων.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.