Ευρωπαϊκό θέατρο
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ευρωπαϊκό θέατρο

Πέντε σύγχρονα έργα: Ο επισκέπτης. Ο κόμβος της κοιλάδας του θανάτου. Mainstream. Διαστροφή και άλλες κινήσεις για το τίποτα. Σημάδι

Eric - Emmanuel Schmitt

Συλλογικό έργο

Albert Ostermaier

Πέντε αντιπροσωπευτικά έργα του σύγχρονου ευρωπαϊκού θεάτρου. Ανθρώπινα και αισθητικά προβλήματα, θέατρο που μιλάει για το θέατρο, αφηγηματικός λόγος, το θέατρο ως μεταφορά του κόσμου, το χιούμορ ως γέφυρα με το υπερβατικό, εικόνες έξω από το μύθο, πολύπλοκα παιχνίδια με αληθινά και ψεύτικα στοιχεία είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που διατρέχουν τον "Επισκέπτη" του Ερίκ-Εμανουέλ Σμιτ, τον "Κόμβο της κοιλάδας του θανάτου" του Άλμπερτ Όστερμπαϊερ, το "Mainstream" του Ντέιβιντ Γκρεγκ, τη "Διαστροφή" του Χοσέ Σαντσίς Σινιστέρα και το "Σημάδι" της Γιούντιτ Χέρτσμπερχ.

κ.ά. (Μεταφραστής)


Γιώργος Δ. Δεπάστας (Μεταφραστής)


Θωμάς Μοσχόπουλος (Μεταφραστής)


Ιωάννα Λεκκάκου (Μεταφραστής)


Eric - Emmanuel Schmitt

Eric - Emmanuel Schmitt (Συγγραφέας)

Ο Eric - Emmanuel Schmitt γεννήθηκε στη Λυόν το 1960. Ο πατέρας του ήταν μποξέρ, η μητέρα του πρωταθλήτρια στίβου. Σπούδασε φιλοσοφία στην Ecole Normale Superieure. Είναι ο σημαντικότερος γάλλος θεατρικός συγγραφέας της τελευταίας δεκαετίας. Έργα του έχουν ανέβει στις σκηνές τριάντα τουλάχιστον χωρών, από την Ιαπωνία και την Ισπανία μέχρι τη Γερμανία και τις Η.Π.Α. Εκτός από θέατρο, έχει συγγράψει μυθιστορήματα και δοκίμια.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Albert Ostermaier

Albert Ostermaier (Συγγραφέας)

O Albert Ostermaier γεννήθηκε στο Μόναχο το 1967 και θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους συγγραφείς της νέας γενιάς. Επανειλημμένες βραβεύσεις στη Γερμανία για πολλά από τα έργα του, υποτροφίες, αναθέσεις, καλλιτεχνική διεύθυνση Φεστιβάλ Ποίησης, τιμητική πρόσκληση στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης το 2001, και πολλές άλλες διακρίσεις συνθέτουν το βιογραφικό του. Τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και παίζονται με μεγάλη επιτυχία σε σημαντικά θέατρα της Ευρώπης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Jose Sanchis Sinisterra (Συγγραφέας)

Ο Χοσέ Σαντσίς Σινιστέρα (Βαλένθια, 1940) είναι ισπανός θεατρικός συγγραφέας και σκηνοθέτης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Judith Herzberg (Συγγραφέας)

Η Γιούντιτ Χέρτσμπερχ (Άμστερνταμ, 1934) είναι Ολλανδή, εβραϊκής καταγωγής, ποιήτρια και θεατρική συγγραφέας. Το θεατρικό της έργο "Kras" εκδόθηκε το 1989 και βραβεύτηκε με το βραβείο καλύτερου θεατρικού έργου για την Ολλανδία και τη Φλάνδρα (Nederlands-Vlaamse dramaschrijfprijs). Τα επίσης θεατρικά της έργα "Leedvermaak" (1982) και "Rijgdraad" (1995), μεταφέρθηκαν στον κινηματογράφο από τον σκηνοθέτη Frans Weisz.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
351
Διαστάσεις:
22x13
Βάρος:
0.429 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση