Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η εκπαιδευτική γνώση στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση της Ελλάδας 1833-1929

Η εκπαιδευτική γνώση στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση της Ελλάδας 1833-1929
Το παρόν βιβλίο έχει δύο θεωρητικά πλαίσια, το ιστορικό και εκείνο της νέας κοινωνιολογίας της γνώσης και επιχειρεί α) να μελετήσει την ιστορική πορεία διαμόρφωσης του περιεχομένου και της μορφής της εκπαιδευτικής γνώσης στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση της Ελλάδας και β) να διερευνήσει το ρόλο που διαδραμάτισαν σ΄ αυτή τη διαμόρφωση παράγοντες που δεν μελετήθηκαν επισταμένα μέχρι σήμερα, όπως το Πανεπιστήμιο Αθηνών, οι εκπαιδευτικοί, οι γνωσιολογικές παραδόσεις και η κυρίαρχη εκκλησιαστική ιδεολογία και επιστημολογία. Οι παράγοντες αυτοί διατήρησαν την ισχύ τους και όταν άλλοι ισχυροί παράγοντες (όπως η ιδεολογία της Μεγάλης Ιδέας) είχαν υποχωρήσει σχεδόν πλήρως και όταν το κράτος κατέβαλλε μεγάλες προσπάθειες να εισαγάγει αλλαγές στα αναλυτικά προγράμματα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το αποτέλεσμα ήταν να παραμείνει η εκπαιδευτική γνώση αναλλοίωτη έναν σχεδόν αιώνα (1833-1929).
Για την επίτευξη των στόχων αυτών, το βιβλίο επιχειρεί μια σφαιρική προσέγγιση, με εξέταση όλων των παραγόντων που συνήργησαν και όλων των μηχανισμών που εφαρμόστηκαν στη διαμόρφωση, καθιέρωση και νομιμοποίηση της εκπαιδευτικής γνώσης, καθώς και στην εξασφάλιση ηγεμονίας ορισμένων μορφών γνώσης έναντι άλλων.

24χ17 εκ., 308 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 373 (Εκπαίδευση, Δευτεροβάθμια)
ISBN: 978-960-8077-96-6
ISBN (10ψήφιο): 960-8077-96-6
Βάρος: 0.649 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2002
Γράψε τη δική σου κριτική
15.28
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

13.60
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Παναγιώτης Κ. Περσιάνης σπούδασε κλασική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, παιδαγωγικά στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και Εκπαιδευτικό Προγραμματισμό στο Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ. Διετέλεσε καθηγητής και διευθυντής σχολείων μέσης εκπαίδευσης, επιθεωρητής φιλολογικών μαθημάτων, διευθυντής του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου και αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Συνέγραψε 18 βιβλία και δημοσίευσε σημαντικό αριθμό επιστημονικών άρθρων σε ελληνικά και ξένα περιοδικά.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.