Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Το ενιαίο σχολείο
(Αναζητήσεις και πραγματικότητα)
Συγγραφέας:   Λεωνίδας Α. Αγγέλης


Offer
Αντικείμενο της θεωρητικής συγκριτικής ανάλυσης που αναπτύσσεται σ΄ αυτή τη μελέτη είναι το ενιαίο σχολείο αναπτυγμένων βιομηχανικών χωρών και της Ελλάδας, το σχολείο δηλαδή που ενώ επιδίωκε να εκθέσει σε κοινές εκπαιδευτικές εμπειρίες όλους τους μαθητές και να επεκτείνει τη σχολική ενσωμάτωση ως κοινωνική ενσωμάτωση, αποδείχθηκε εντούτοις δύσκολο εγχείρημα, ένας μύθος. Η προβληματική της ανάλυσης εστιάζεται κατά προτεραιότητα στη συγκυρία τόσο της προώθησης όσο και της ανάσχεσης της προσπάθειας για τη δημιουργία του ενιαίου σχολείου. Εξετάζονται δηλαδή και ερμηνεύονται οι εκπαιδευτικές αλλαγές που αφορούν την ίδρυση του ενιαίου σχολείου σε σχέση με τους κοινωνικούς όρους όπως αυτοί διαμορφώθηκαν στην κάθε χώρα, μέσα από τις αντιθέσεις ανάμεσα στις διάφορες κοινωνικές κατηγορίες.

21χ14 εκ., 138 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 371 (Σχολείο)
ISBN: 978-960-402-050-8
ISBN (10ψήφιο): 960-402-050-1
Βάρος: 0.214 κιλά
Εκδότης: Τυπωθήτω
Έτος Κυκλοφορίας: 2001
Γράψε τη δική σου κριτική
8.85
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

6.55
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Λεωνίδας Αγγέλης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής της Συγκριτικής Παιδαγωγικής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σπούδασε στη Φιλοσοσφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και μετεκπαιδεύτηκε στην Παιδαγωγική στα Πανεπιστήμια του Leeds και του Aberystwyth της Μ. Βρετανίας, καθώς και στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό και τη Συμβουλευτική στο Hatfield Polytechnic της ίδιας χώρας. Στα άμεσα επιστημονικά ενδιαφέροντά του εμπίπτουν θέματα της Συγκριτικής Παιδαγωγικής, του Επαγγελματικού Προσανατολισμού και της Εκπαίδευσης των Εκπαιδευτικών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.