Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Αναμνήσεις

Αναμνήσεις
Ο πατέρας γράφοντας τις αναμνήσεις του, όπως και όταν τις διηγείτο ξαναζούσε τις στιγμές εκείνες. Ένοιωθα την χαράν αυτήν, που ησθάνετο κατά τις διηγήσεις του, ώς και την υπερηφάνειάν του για ορισμένα ευτυχή γεγονότα, στα οποία συμμετείχε, βάζοντας ένα λιθαράκι, χάριν της "Πατρίδος", που ήταν ο μεγάλος του έρωτας.
Εύχομαι, η ιστορία του πατέρα μου επί των αναμνήσεών του, να προκαλέσει το ενδιαφέρον του αναγνώστου, καθότι διατρέχει μία μακράν ιστορικήν περίοδον της χώρας για τα γεγονότα της οποίας οι μαρτυρίες και οι απόψεις του πληροφορούν απολύτως και ρίχνουν φως σε πολλά σημεία. Έγκειται στην επάρκειαν του κάθε αναγνώστου να εξαγάγη τα συμπεράσμά του επ΄ αυτών. Είναι σπάνιο στην ιστορία να ευρεθή στρατιωτικός, που ανερχόμενος την στρατιωτικήν κλίμακα της ιεραρχίας να έχει συμμετοχήν ανελλιπώς σε όλους τους πολέμους, όπως ο πατέρας μου. Και εκεί έγκειται, νομίζω, το ενδιαφέρον: Έλαβε μέρος στους Βαλκανικούς πολέμους, στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμον, στην εκστρατείαν της Ουκρανίας, στην Μικρασιατικήν εκστρατείαν και στον Β΄ Παγκόσμιον Πόλεμον, όπου συνετέλεσε στο Αλβανικόν Έπος, ομού με την στρατιωτικήν Ηγεσίαν και τον Στρατόν μας.
Από όσο γνωρίζω και μπορώ να πληροφορήσω τον αναγνώστην, τα απομνημονεύματα του πατέρα μου είναι τα μόνα που έχουν γραφεί από τους πρωταγωνιστάς Αντιστρατήγους Διοικητάς Στρατού του Αλβανικού Μετώπου και των μετέπειτα γεγονότων.
Ευχαριστώ τον αναγνώστην, που θα διαβάση το πόνημα αυτό και θέλω να διευκρινήσω, ότι εθεώρησα υποχρέωσή μου να δημοσιοποιήσω τούτο, ως μνημόσυνον όχι μόνον του πατέρα μου αλλά και των πεσόντων κατά τις φοβερές μάχες, που αναφέρονται και αποτελούν μέρος της ιστορίας του αιώνος μας.


24χ17 εκ., 302 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 938.680 92 (Ελλάς - Ιστορία - Βαλκανικοί πόλεμοι, 1912-1913 - Προσωπικές αφηγήσεις), 938.709 2 (Ελλάς - Ιστορία - 1914-1944 - Προσωπικές αφηγήσεις ), 938.770 92 (Ελλάς - Ιστορία - Εμφύλιος πόλεμος, 1944-1949 - Προσωπικές αφηγήσεις)
Άλλα πρόσωπα: Πέτρος Π. Δεμέστιχας (Επιμελητής)
ISBN: 978-960-522-140-9
ISBN (10ψήφιο): 960-522-140-3
Βάρος: 0.685 κιλά
Εκδότης: Πελασγός
Έτος Κυκλοφορίας: 2002
Γράψε τη δική σου κριτική
19.08
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

16.98
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.