Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Οργάνωση και διοίκηση σχολικών μονάδων
Συγγραφέας:   Γεώργιος Καμπουρίδης


Offer
Η αντιμετώπιση του προβλήματος της χαμηλής απόδοσης των εκπαιδευτικών οργανισμών είναι δυνατή με την εφαρμογή των αρχών του επιστημονικού management. Το σύγχρονο σχολείο θα πρέπει να εισαγάγει στη λειτουργία του την έννοια της απόδοσης. Στα πλαίσια αυτά ο διευθυντής του 21ου αιώνα στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα είναι απαραίτητο να διαθέτει τις γνώσεις και τις τεχνικές τόσο του manager όσο και του παιδαγωγού. Ως manager θα επιτύχει τους στόχους του σχολείου με τη μεγιστοποίηση της απόδοσης των διαθέσιμων πόρων (ανθρώπινων και υλικών) και ως παιδαγωγός θα εξασφαλίσει στην κοινωνία ότι οι επιλεγμένοι στόχοι είναι σύμφωνοι με τις αρχές της σύγχρονης παιδαγωγικής επιστήμης. Το βιβλίο αναλύει τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο τις βασικές αρχές του management και τον τρόπο δημιουργικής εφαρμογής του στη διεύθυνση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τα θέματα που πραγματεύονται είναι:
- Η σχολική μονάδα ως κοινωνικό σύστημα
- Θεωρίες και μοντέλα διοίκησης
- Συμμετοχική διοίκηση
- Δημιουργία και λειτουργία ομάδων
- Λήψη αποφάσεων
- Ο ρόλος του διευθυντή
- Ηγετική συμπεριφορά του διευθυντή
- Παρώθηση
- Διευθέτηση διαφωνιών και αντιπαραθέσεων
- Επικοινωνία
- Υλοποίηση επιτυχημένων αλλαγών στο σχολικό περιβάλλον.

24χ17 εκ., 269 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 371.068 (Σχολείο - Διοίκηση και οργάνωση)
ISBN: 978-960-209-568-3
ISBN (10ψήφιο): 960-209-568-7
Βάρος: 0.521 κιλά
Εκδότης: Κλειδάριθμος
Έτος Κυκλοφορίας: 2002
Γράψε τη δική σου κριτική
22.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

16.50
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Γεώργιος Καμπουρίδης, μηχανολόγος μηχανικός του Πανεπιστημίου Πατρών, μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στη Διοίκηση των επιχειρήσεων στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Louvain La Neuve, Βελγίου, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Staffordshire, Αγγλίας. Είναι επίκ. καθηγητής του τμήματος Μηχανολογίας του ΤΕΙ Πάτρας από το 1989. Είναι σύμβουλος διοίκησης ΜΜΕ από το 1990. Έχει δημοσιεύσει σε διεθνή περιοδικά πρωτότυπες εργασίες σχετικά με τη στρατηγική της ποιότητας στις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την εκπαίδευση. Το 1998 δημιούργησε το Πρόγραμμα Σπουδών Επιλογής "Τεχνολογία και οργάνωση μικρομεσαίων επιχειρήσεων" του ΤΕΙ Πατρών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.