Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εργασία, εκπαίδευση και κοινωνικές τάξεις
(Το ιστορικο-θεωρητικό πλαίσιο)
Συγγραφέας:   Θανάσης Αλεξίου


Offer
Η εργασία αυτή αναπτύσσεται ως κριτική στις θεωρίες του Μετά (Μεταβιομηχανική Κοινωνία, Μεταφορντισμός, Μετανεωτερικότητα κ.ο.κ.). Στο επίκεντρο της κριτικής βρίσκεται ο αποσπασματικός και ντετερμινιστικός τρόπος προσέγγισης των αλλαγών στην εργασία και στην κοινωνία που χαρακτηρίζει αυτές τις θεωρίες. Καθώς μάλιστα, οι θεωρίες αυτές, εξετάζουν αυτές τις αλλαγές απομονωμένα από τις δομές που τις προκάλεσαν, απομονώνουν και τις αιτίες από τις συνέπειες, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εννοιολογικές συγχύσεις και ασυνέχειες που δυσκολεύουν την επιστημονική ανάλυση στα διαφορετικά επίπεδα αφαίρεσης.
Για το λόγο αυτό η εργασία κινείται σε δύο επίπεδα: α) σ΄ ένα ιστορικο-θεωρητικό επίπεδο, με στόχο την αποσαφήνιση και τον προσδιορισμό των εννοιών με τις οποίες προσεγγίζονται τα πράγματα (εργασία, εκπαίδευση, δόμηση κονωνικών τάξεων κ.λπ.), και β) σ΄ ένα κοινωνιολογικό επίπεδο, καθώς θα πρέπει με τις έννοιες αυτές να προσδιοριστούν διεργασίες και αλλαγές στο χώρο της εργασίας και της παραγωγής, οι οποίες με τον ένα ή τον άλλο τρόπο διαμορφώνουν την κοινωνική δομή (συρρίκνωση της βιομηχανικής εργατικής τάξης, νέα μεσαία στρώματα) και αποτυπώνονται στις υπερδομές (εκπαιδευτική πολιτική, τρόποι ζωής, μορφές δράσης κ.ο.κ.)

21χ14 εκ., 445 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 370 (Εκπαίδευση), 331 (Εργασία), 305.5 (Κοινωνικές τάξεις)
ISBN: 978-960-02-1555-7
ISBN (10ψήφιο): 960-02-1555-3
Βάρος: 0.52 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2002
Γράψε τη δική σου κριτική
24.50
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

15.68
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Θανάσης Αλεξίου είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είναι απόφοιτος του τμήματος κοινωνιολογίας του πανεπιστημίου Munster (Γερμανία). Η διδακτορική του διατριβή, με τίτλο " Η συγκρότηση του ελληνικού εργατικού κινήματος" εκδόθηκε το 1994 από τον εκδοτικό οίκο Peter Lang, αφού έλαβε το "τυπωθήτω" του πανεπιστημίου Munster (Frankfurt - New York, 1994) .Υπήρξε υπότροφος εξωτερικού του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Έχει διδάξει στο τμήμα κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και στο γενικό τμήμα του Πολυτεχνείου Κρήτης. Έχει δημοσιεύσει άρθρα και μελέτες σε περιοδικά και σε συλλογικούς τόμους και έχει παρουσιάσει ανακοινώσεις σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Είναι συγγραφέας των βιβλίων: -"Περιθωριοποίηση και ενσωμάτωση. Η κοινωνική πολιτική ως μηχανισμός ελέγχου και κοινωνικής πειθάρχησης", Αθήνα 1999 (εκδόσεις Παπαζήση) -"Εργασία, εκπαίδευση και κοινωνικές τάξεις. Το ιστορικο-θεωρητικό πλαίσιο", Αθήνα, 2002 (εκδόσεις Παπαζήση)

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.