Η Ελλάδα και οι Έλληνες την εποχή του Όθωνα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η Ελλάδα και οι Έλληνες την εποχή του Όθωνα

Μια χειμερινή παραμονή και μια καλοκαιρινή περιπλάνηση το 1859

Fredrica Bremer

24.38€ -24% 18.53€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789607778574

  • Κατηγορίες:

    Εθνολογία , Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2002

  • Εκδότης

    Κάτοπτρο

Το έργο αυτό δεν είναι μόνο σημαντικό ως μοναδική μαρτυρία για την ιστορική και κοινωνική κατάσταση της Ελλάδας του Όθωνα και της Αμαλίας. Αναλύει επίσης την πολιτική πραγματικότητα με εξαιρετική αντικειμενικότητα, παρά το φιλικό δεσμό της συγγραφέως με το βασιλικό ζεύγος, και τολμά να ασκήσει κριτική και να προβλέψει δυσμενείς επιπτώσεις εις βάρος του θρόνου. Ακόμη, αναφέρεται κριτικά σε πρόσωπα σημαντικά για τη δημιουργία του νέου κράτους, πρόσωπα της επιστήμης, της πολιτικής, της τέχνης, της λογοτεχνίας, των γραμμάτων. Τέλος, σημαντικός είναι ο τρόπος διείσδυσης της Bremer στα εκπαιδευτικά και τα λογοτεχνικά πράγματα της Ελλάδας και εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει τη γυναίκα και τη θέση της στην κοινωνία.
Θεοδόσης Πυλαρινός

Θεοδόσης Πυλαρινός (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Θεοδόσης Πυλαρινός είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο (Κέρκυρα), όπου διδάσκει νεοελληνική φιλολογία και ιστορία του γλωσσικού ζητήματος. Έχει δημοσιεύσει μελέτες στα περισσότερα σύγχρονα λογοτεχνικά περιοδικά και είναι σύμβουλος έκδοσης και επιμελητής του λογοτεχνικού περιοδικού "Πόρφυρας". Έχει συνεργαστεί σε συλλογικές εκδόσεις, έχει σχεδιάσει και επιμεληθεί αφιερώματα και τόμους πρακτικών.

Fredrica Bremer (Συγγραφέας)

Η Fredrika Bremer γεννήθηκε στη Φινλανδία το 1801 από εύπορους γονείς. Από το 1804 και εξής έζησε στη Σουηδία. Μορφώθηκε στη Στοκχόλμη, όπου, πέρα από τις εγκύκλιες σπουδές, διδάχθηκε μουσική, ζωγραφική, λογοτεχνία και ξένες γλώσσες. Χαρακτήρας ελεύθερος, αντίθετα με το συντηρητικό πνεύμα της εποχής της και το αυστηρό οικογενειακό περιβάλλον, έκανε σπουδές στη Γερμανία, την Ολλανδία και την Ελβετία. Ασχολήθηκε με τη ζωγραφική, τα ταξίδια και τη συγγραφή. Επίσης αφιέρωσε μεγάλο μέρος του βίου της στη φιλανθρωπία και στο γυναικείο ζήτημα που στην εποχή της ήταν σε νηπιακή κατάσταση. Ανύπαντρη και χωρίς υποχρεώσεις, άνθρωπος της περιπέτειας και της γνώσης, ταξίδεψε και στην Ελλάδα σε ηλίκια 58 ετών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Κυριακίδου

Μαρία Κυριακίδου (Μεταφραστής)

Η Μαρία Κυριακίδου σπούδασε Ιστορία και αρχαιολογία στη Θεσσαλονίκη, ανθρωπολογία στις ΗΠΑ και νεότερη ελληνική ιστορία στο King΄s College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου όπου και εκπόνησε διδακτορική διατριβή. Διδάσκει μαθήματα για το φύλο και την πολιτική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και στο Αμερικανικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, καθώς και ελληνική ιστορία στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει πάρει μέρος σε επιστημονικά συνέδρια.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
2
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
389
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.589 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση