Ο γαλάζιος άγγελος
zoom in
8.48€ -10% 7.63€

Το πιο γνωστό από τα προχιτλερικά φιλμ ήταν το Der Blaue Engel (Ο Γαλάζιος Άγγελος, 1930), το μόνο που γύρισε ο Στέρνμπεργκ στη Γερμανία, μετά το προσωρινό πέρασμά του από την MGM/Παραμάουντ στην UFA. Η ταινία σημείωσε το τέλος μιας καριέρας και την αρχή μιας άλλης: ο Εμίλ Γιάνινγκς στο ρόλο του αυταρχικού καθηγητή, που καταστρέφει τη ζωή του εξαιτίας μιας τραγουδίστριας καμπαρέ και η Μάρλεν Ντίτριχ στον πρώτο μεγάλο της ρόλο. (. . .)


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Γιάννης Σολδάτος

Γιάννης Σολδάτος (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Γιάννης Σολδάτος γεννήθηκε στη Λευκάδα το 1952. Είναι ιδρυτής και διευθυντής του εκδοτικού οίκου "Αιγόκερως" που έχει στο ενεργητικό του την κυκλοφορία 200 κινηματογραφικών βιβλίων και 400 λογοτεχνικών. Έχει γράψει τα βιβλία: Ιστορία του Ελληνικού Κινηματογράφου, Ελληνικός Κινηματογράφος, Στον αστερισμό του Κριού (μυθιστόρημα), Το αίνιγμα (μυθιστόρημα), Τρομαχτικές ιστορίες (διηγήματα), Πολεμικές ιστορίες (διηγήματα), Εύα (νουβέλα), Η Πλάνη (μυθιστόρημα), Διά του κατόπτρου (πορτρέτα Ελλήνων λογοτεχνών), Αλέξης Δαμιανός (κριτική βιογραφία), Ζαν Λικ Γκοντάρ (κριτική βιογραφία), Συνοπτική Ιστορία του Ελληνικού Κινηματογράφου, Από το Γολγοθά μιας ορφανής στο ΠΑΣΟΚ κινηματο(ς)γραφική Ιστορία της Ελλάδος.

Μάκης Μωραΐτης (Μεταφραστής)

Είτε με την πρακτική είτε με την θεωρητική πλευρά του κινηματογράφου, ο Μάκης Μωραϊτης ασχολείται με τις εικόνες του από το 1976, αμέσως μετά τις σπουδές του στο N.Y. University: σκηνοθεσίες ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους, παραγωγές και σκηνοθεσίες σειρών επιμορφωτικών και ψυχαγωγικών για την κρατική τηλεόραση, συγγραφή, μετάφραση και επιμέλεια βιβλίων πάνω σε ποικίλα θέματα της κινηματογραφικής πρακτικής και αισθητικής, έκδοση κινηματογραφικών περιοδικών, διδασκαλία σε κινηματογραφικές σχολές.

Josef Von Sternberg

Josef Von Sternberg (Συγγραφέας)

Αυστριακός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και διευθυντής φωτογραφίας. Εβραϊκής καταγωγής, γεννήθηκε στη Βιέννη το 1894 και πέθανε στη Καλιφόρνια το 1969. Εργάστηκε διαδοχικά ως βοηθός, σεναριογράφος και διευθυντής παραγωγής πριν σκηνοθετήσει την πρώτη του ταινία. Στιλίστας της αφήγησης , με εξπρεσιονιστικό και έντονα ερωτικό ύφος, συνέδεσε το όνομά του με τη γυναίκα φετίχ του Χόλιγουντ, Μάρλεν Ντίτριχ, της οποίας υπήρξε "πυγμαλίων" στον αμερικανικό κινηματογράφο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
94
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.171 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση