Κοσμά του Αιτωλού διδαχές και βιογραφία
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Κοσμά του Αιτωλού διδαχές και βιογραφία

Ιωάννης Β. Μενούνος

Το έργο αυτό, προϊόν έρευνας και μελέτης μιας δεκαετίας, πρωτοεκδόθηκε το 1979-80 και κυκλοφόρησε ήδη σε πέντε εκδόσεις - η 4η και η 5η με μία μάλλον λογοτεχνική παρουσίαση των βιογραφικών στοιχείων.

Η παρούσα 6η βελτιωμένη έκδοση, που ανέλαβαν οι "Εκδόσεις Ακρίτας΄, αποτελεί την πιο πιστή απόδοση των λόγων -διδαχών- του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού. Είναι επίσης μοναδική ως προς το περιεχόμενο, την κατάταξη της ύλης, την επιστημονική τεκμηρίωση και την τυπογραφική αρτιότητα.
Στο βιβλίο αυτό, ο αναγνώστης ανακαλύπτει τον αυθεντικό Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, τον συναντά σε κάθε του λόγο, σε κάθε εξακριβωμένη πτυχή του βίου του. Η επιστημονική έρευνα αγγίζει τη θέρμη των Διδαχών, και οι Διδαχές δίνουν πνοή στην ερευνητική οξυδέρκεια του συγγραφέα. Τελικά, όποια σελίδα κι αν κοιτάξει κανείς, δεν θα δει άλλο από τη χωρίς φτιασίδια φλογερή μορφή του πατρο-Κοσμά...

Ιωάννης Β. Μενούνος

Ιωάννης Β. Μενούνος (Συγγραφέας)

O Ιωάννης Β. Mενούνος γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και έζησε ως εκπαιδευτικός, συγγραφέας και δημοσιογράφος, με «εξόδους» τη 2ετία των στρατιωτικών του υποχρεώσεων και την 25ετία της υπηρεσίας του στη δημόσια εκπαίδευση, αφού προηγήθηκε 2ετία στην ιδιωτική στον Νομό Καβάλας.

 Υπηρέτησε ως καθηγητής φιλόλογος στη Μάνη, στην ορεινή Αρκαδία (Κοντοβάζαινα, Δημητσάνα, Μεγαλόπολη), στο Λαύριο, στη Μελβούρνη Αυστραλίας (με απόσπαση για ένα χρόνο) στον Πυργετό Ολύμπου (ως Λυκειάρχης) και στην Αθήνα (ως γυμνασιάρχης και λυκειάρχης).

‘Εγραψε-εξέδωσε περίπου 25 βιβλία, και για 21 έτη εξέδιδε την εφημερίδα «Δημοσιογραφική», ενώ παράλληλα υπήρξε βασικός συνεργάτης του περιοδικού «Τα Νειάτα».

 Το 1980 ανεκηρύχθη Διδάκτωρ Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, εν συνεχεία 3ετούς υποτροφίας από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. Κοιμήθηκε το 2018.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
367
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.565 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση