Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Συντακτικόν της αρχαίας ελληνικής γλώσσης
Συγγραφέας:   Jean Humbert


Συντακτικόν της αρχαίας ελληνικής γλώσσης
Το Συντακτικόν του γάλλου ελληνιστή καθηγητή Jean Humbert όταν εκυκλοφόρησε στη δεύτερη, αναθεωρημένη έκδοση πριν από πενήντα περίπου χρόνια, θεωρήθηκε ως ένα από τα σημαντικότερα έργα του είδους του στη διεθνή βιβλιογραφία.
Αποτέλεσμα της μακρόχρονης διδασκαλίας του συγγραφέως του αρχικά στο Πανεπιστήμιο της Λίλλης και της Σορβόνης έπειτα, το Συντακτικό του Humbert δεν περιγράφει απλώς, αλλά και ερμηνεύει τα συντακτικά φαινόμενα.
Το κέντρο βάρους της ερμηνευτικής έρευνας του Humbert αποτελεί η αττική σύνταξις του ε΄ και του δ΄ αιώνα. Αλλά δεν σταματά εδώ. Συγκρίνει την αττική σύνταξη με την παλαιότερη παράδοση αναζητώντας τις αρχές των φαινομένων μέχρι του Ομήρου, και επιπλέον παρακολουθεί την εξέλιξη των φαινομένων μέχρι και της Νέας Ελληνικής, την οποία επίσης κατείχε, προσδίδοντας έτσι στο Συντακτικό του ιδιαίτερη σημασία και από απόψεως ιστορικής. Και μόνο για τους λόγους αυτούς κατέχει σπουδαία θέση στη διεθνή βιβλιογραφία.
Για την επιστημονική θεμελίωσή του και τον ερμηνευτικό του χαρακτήρα το μετέφρασε στην ελληνική ο καθηγητής Γ. Κουρμούλης, ώστε να ικανοποιηθεί η ανάγκη κυρίως των φιλολόγων και των φοιτητών της φιλολογίας με ένα νέο, έξοχο έργο, ευσύνοπτο και μεθοδικό.


24χ17 εκ., 454 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 485 (Ελληνική γλώσσα, Αρχαία - Συντακτικό)
Άλλα πρόσωπα: Γεώργιος Ι. Κουρμούλης (Μεταφραστής)
ISBN: 978-960-206-505-1
ISBN (10ψήφιο): 960-206-505-2
Βάρος: 0.768 κιλά
Εκδότης: Παπαδήμας
Έτος Κυκλοφορίας: 2002
Γράψε τη δική σου κριτική
37.05
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

32.97
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Jean Humbert υπήρξε καθηγητής της αρχαίας ελληνικής αρχικά στο Πανεπιστήμιο της Λίλλης και έπειτα στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού (Σορβόνης).

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.