Mi chiamo Arberto Gardini
zoom in

"...Πόσα πράγματα, που είχε ζήσει μαζί με την Χριστίνα του, του περνούσαν απ` το μυαλό, πόσες μικρές "τρέλες", που όμως ήταν όλα τόσο θαυμάσια. Λες και όλη η περιπέτειά τους ήταν ένα θαύμα ζωής, που μόνο η Ελλάδα τους το πρόσφερε. Κι ας ήταν οι δυο τους μόνοι, σχεδόν πάντα. Τι κι αν ήταν ορθόδοξη, τι κι αν ήταν ό,τι ήταν η Χριστίνα. Της είχε πει, κάποτε, ότι για εκείνον ήταν ο Θεός του, η θρησκεία του. Μα εκείνη τον είχε πιστέψει πραγματικά; Μήπως πίστευε ότι την κορόιδευε; Ένιωσε κάποια ενοχή. Ισως και εκείνος έφταιγε. Ισως έπρεπε να της κρατούσε πιο σφιχτά το χέρι. Να της έδινε περισσότερο κουράγιο. Περισσότερη δύναμη. Το σκέφτηκε τώρα που η φτωχή Χριστίνα δεν ήταν πλέον δίπλα του..."

Κατερίνα Σουλτανιά

Κατερίνα Σουλτανιά (Επιμέλεια)

Είναι κόρη Ελλήνων πολιτικών προσφύγων. Γεννήθηκε το 1955 στη Λεγκνίτσα Πολωνίας. Εκεί τελείωσε το Λύκειο και το 1975 εισήχθη στη Φιλοσοφική-Ιστορική Σχολή του Πανεπιστημίου Βρότσλαβ, απ΄ όπου αποφοίτησε το 1980 ως Μάστερ Εθνογραφίας. Την ίδια χρονιά επαναπατρίζεται. Απόφοιτη ερευνητικών σπουδών από το 1978 ασχολείται με την ελληνική ταυτότητα και τον πολιτισμό των Βλάχων. Το 1984-86 εργάζεται ως εμπειρογνώμων στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, αποσπασμένη στη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού του Υποργείου Πολιτισμού. Το 1986 δέχεται την υποτροφία της Πολωνικής Κυβέρνησης. Το 1987 εργάζεται ως ερευνήτρια στις κατασκηνώσεις του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας και εποπτεύει το Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Πολιτικών Προσφύγων της ΝΕΛΕ Αττικής. Το 1988 προσλαμβάνεται ως εκπαιδευτικός στο Υπουργείο Αιγαίου. Το 1995 εκπονεί τη διδακτορική της διατριβή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στον τομέα της Κοινωνικής Λαογραφίας. Το 1997 μετατάσσεται στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων, όπου εργάζεται μέχρι σήμερα. Ως ερευνήτρια ασχολείται κυρίως με την αποκατάσταση των Ελλήνων Πολιτικών Προσφύγων, το εκπαιδευτικό σύστημα και το ρόλο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στη διαμόρφωση της εικόνας της ελληνικής πραγματικότητας. Αρθρογραφεί στον Τύπο των Τρικάλων. Συνεργάζεται με τα Πανεπιστημιακά και Επιστημονικά Ιδρύματα της Ευρώπης. Είναι μέλος του International Association for Southeast European Anthropology (INASEA). Eκπροσωπεί την Ελλάδα στο εξωτερικό.

Γιάννα Βλαστάρη (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε το έτος 1963 στην Αθήνα. Τελείωσε το 26ο Λύκειο Αθηνών, κατέχει τρία διπλώματα ξένων γλωσσών (μη πανεπιστημιακών) και εργάστηκε στον ευρύτερο δημόσιο τομέα επί σειρά ετών. Είναι παντρεμένη και μητέρα ενός παιδιού. Έζησε στην Αθήνα και στην επαρχιώτικη Ελλάδα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Λάρισα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
143
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.223 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση