Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ο θεσμικός ρόλος του ελεγκτικού συνεδρίου
Συγγραφέας:   Νικόλαος Α. Μηλιώνης


Ο θεσμικός ρόλος του ελεγκτικού συνεδρίου
Η ελληνική επιστήμη του δημοσίου δικαίου έχει ανάγκη από διεξοδικές μελέτες υψηλού επιπέδου. Στην ικανοποίηση της ανάγκης αυτής επιθυμεί να συμβάλει η παρούσα σειρά.
Οι μονογραφίες συνταγματικού και διοικητικού δικαίου που θα δημοσιευθούν στην σειρά αυτή θα είναι λίγες. Θα αναπτύσσουν όμως σπουδαία σύγχρονα θέματα εις βάθος και από κάθε θεωρητική ή πρακτική πλευρά, με ευρεία εξέταση της ελληνικής, κοινοτικής και ξένης θεωρίας και νομολογίας. Η ανάπτυξη της πλευράς του θέματος που αναφέρεται στο κοινοτικό δίκαιο αποτελεί συστατικό μέρος της έννομης τάξεως της χώρας μας. Η ακολουθητέα εξάλλου πάντοτε συγκριτική μέθοδος δεν θα παρατάσσει απλώς διάφορες ασύνδετες μεταξύ τους πληροφορίες, αλλά θα ανατρέχει στο δίκαιο άλλων χωρών για να κατανοεί πλήρως το εξεταζόμενο πρόβλημα, να ανακαλύπτει απροσδόκητες πλευρές του και να παίρνει εναύσματα για την ορθή αντιμετώπιση των επιμέρους ερωτημάτων. Για τον λόγο αυτό, θα δημοσιεύονται μόνον εργασίες με πραγματική πρόσβαση τόσο στην κοινοτική όσο και σε περισσότερες της μιας ξένες έννομες τάξεις.
(Από την Εισαγωγή του καθηγητή Π. Δ. Δαγτόγλου στη σειρά "Μονογραφίες Συνταγματικού και Διοικητικού Δικαίου", τόμος 1, 1992)


Σημείωση: Πρόλογος: Γιώργος Παπαδημητρίου

24χ17 εκ., 557 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Μονογραφίες Συνταγματικού και Διοικητικού Δικαίου
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 342 (Δημόσιο δίκαιο)
Άλλα πρόσωπα: Πρόδρομος Δ. Δαγτόγλου (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN: 978-960-15-0674-6
ISBN (10ψήφιο): 960-15-0674-8
Βάρος: 1.159 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2002
Γράψε τη δική σου κριτική
50.96
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

48.41
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.