Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η αστική ευθύνη του διεθνούς αεροπορικού μεταφορέα πραγμάτων κατά τις συμβάσεις Βαρσοβίας και Μόντρεαλ

Η αστική ευθύνη του διεθνούς αεροπορικού μεταφορέα πραγμάτων κατά τις συμβάσεις Βαρσοβίας και Μόντρεαλ
Η μελέτη αναφέρεται στην αστική ευθύνη του διεθνούς αεροπορικού μεταφορέα για καταστροφή, απώλεια, βλάβη ή καθυστέρηση των αποσκευών και των εμπορευμάτων, όπως διαμορφώνεται απʼ όλες τις μέχρι σήμερα, Διεθνείς Συμβάσεις και Πρωτόκολλα.
Η θέση σε ισχύ των τριών από τα τέσσερα Πρωτόκολλα Μόντρεαλ του 1975 και ειδικότερα του τέταρτου, που αναφέρεται στα εμπορεύματα, επέφερε σημαντικές αλλαγές στο καθεστώς της Σύμβασης της Βαρσοβίας του 1929 και του Πρωτοκόλλου της Χάγης του 1955. Επίσης, η πρόσφατη υπογραφή της Σύμβασης Μόντρεαλ του 1999, που έχει σκοπό την αντικατάσταση του νομοθετικού πλαισίου της Σύμβασης της Βαρσοβίας, δείχνει την ανάγκη εκσυγχρονισμού και κωδικοποίησης των παλαιών νομοθετημάτων για τις διεθνείς αεροπορικές μεταφορές.
Στο πρώτο μέρος του βιβλίου εξετάζονται οι προϋποθέσεις εφαρμογής των Συμβάσεων Βαρσοβίας και Μόντρεαλ.
Στο δεύτερο μέρος αναλύεται η αστική ευθύνη του μεταφορέα και ειδικότερα οι αρχές και η έκταση εφαρμογής των σχετικών κανόνων, οι περιπτώσεις της περιορισμένης και απεριόριστης ευθύνης, της απαλλαγής του μεταφορέα, καθώς και οι κανόνες επιδίωξης των αξιώσεων του ζημιωθέντος.
Η ανάλυση των κανόνων ευθύνης, με εκτενή αναφορά στη διεθνή και ελληνική βιβλιογραφία και νομολογία, περιλαμβάνει την αρχική Σύμβαση της Βαρσοβίας του 1929, το Πρωτόκολλο της Χάγης του 1955, τη Σύμβαση της Γουαδαλαχάρα του 1961, τα τέσσερα Πρωτόκολλα Μόντρεαλ του 1975 και τη Σύμβαση Μόντρεαλ του 1999, ενώ γίνεται αναφορά και στο Πρωτόκολλο της Γουατεμάλα του 1971.
Σε δώδεκα παραρτήματα του βιβλίου περιέχονται τα κείμενα όλων των παραπάνω Διεθνών Συμβάσεων και Πρωτοκόλλων, τα δε σημαντικότερα απʼ αυτά περιέχονται και στην πρωτότυπη αγγλική ή γαλλική γλώσσα, ώστε να μπορεί να διαπιστωθεί, τυχόν διαφορά μεταξύ της μετάφρασής τους στην ελληνική και του πρωτοτύπου κειμένου.

24χ17 εκ., 434 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 346.07 (Εμπορικό δίκαιο), 340.56 (Αστικό δίκαιο)
ISBN: 978-960-15-0651-7
ISBN (10ψήφιο): 960-15-0651-9
Βάρος: 0.812 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2002
Γράψε τη δική σου κριτική
40.76
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

38.72
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.