Η πισίνα των καταδύσεων. Ο κοιτώνας. Ημερολόγιο εγκυμοσύνης
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η πισίνα των καταδύσεων. Ο κοιτώνας. Ημερολόγιο εγκυμοσύνης

Yoko Ogawa

  • Εξαντλημένο στον εκδοτικό οίκο

  • ISBN:

    9789603254324

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία

  • Έτος κυκλοφορίας

    2002

  • Εκδότης

    Άγρα

Η ΠΙΣΙΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΔΥΣΕΩΝ. Οι γονείς της αφηγήτριας διευθύνουν ένα ορφανοτροφείο κι εκείνη είναι υποχρεωμένη να ζει την ίδια συλλογική και άχαρη ζωή που ζουν οι συντρόφισσές της στο ίδρυμα, μια ζωή γκρίζα που όμως φωτίζεται από την παρουσία του Τζουν, ενός όμορφου νεαρού, που της αρέσει να τον κοιτάζει στην πισίνα. Και από την παρουσία της Ρίε, μιας κοπελίτσας, που η ηρωίδα την χρησιμοποιεί σαν εξιλαστήριο θύμα και χαίρεται να τη βασανίζει. Η «Πισίνα των Καταδύσεων» εξερευνά με συναρπαστική αδιακρισία τις πιο σκοτεινές παρορμήσεις. (. . . ) Ο ΚΟΙΤΩΝΑΣ. Για να εξυπηρετήσει τον εξάδερφό της που ψάχνει για δωμάτιο, η ηρωίδα τον συστήνει στη φοιτητική εστία, όπου άλλοτε έμενε η ίδια. Αλλά αμέσως μετά την εγκατάσταση του νεαρού, εκείνη κυριεύεται από μια ανεξήγητη στεναχώρια. (. . .) ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ. Από την αρχή της εγκυμοσύνης της αδελφής της, η αφηγήτρια καταγράφει σε ένα ημερολόγιο ακόμα και την παραμικρή αλλοίωση στο σώμα της μέλλουσας μητέρας. Και όταν εκείνη , μετά το τέλος της περιόδου της ναυτίας, ξαναβρίσκει μια αδηφάγο όρεξη, η ηρωίδα σπεύσει να της ετοιμάσει μαρμελάδες από γκρέιπφρουτ, με τις οποίες χαίρεται να τη φιλεύει και να την παραταΐζει. (. . .)


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Παναγιώτης Ευαγγελίδης

Παναγιώτης Ευαγγελίδης (Μεταφραστής)

Ο Παναγιώτης Ευαγγελίδης είναι συγγραφέας και μεταφραστής από τα ισπανικά και τα ιαπωνικά. Εμφανίστηκε στα γράμματα μετά τα ΄30, το 1993, με το μυθιστόρημα "Το χέρι κάτω απ΄ το ρούχο" (Καστανιώτης). Ακολούθησαν τα μυθιστορήματα "Κωνσταντίνος" (Καστανιώτης, 1997), "Τα γυρίσματα του κεραυνού" (Κέδρος, 2001), "Άρρωστος σε ταξίδι" (Πολύχρωμος Πλανήτης, 2016). Στα τέλη της δεκαετίας του ΄80 πήγε στην Ιαπωνία για να μείνει ένα μήνα και τελικά έμεινε τέσσερα χρόνια. Γοητεύτηκε από τα ιδεογράμματα, ανακαλύπτοντας το ενδιαφέρον του για τον τρόπο γραφής της ιαπωνικής γλώσσας. Μέχρι πρότινος, ήταν ο μόνος που μετέφραζε ιαπωνική λογοτεχνία στα ελληνικά από το πρωτότυπο. Το 2008 συνεργάστηκε με τον Πάνο Χ. Κούτρα στο σενάριο της ταινίας του "Στρέλλα". (φωτογραφία: Χρήστος Κοντός/"Βήμα Μen", 2009)

Yoko Ogawa

Yoko Ogawa (Συγγραφέας)

Η Γυόκο Ογκάουα γεννήθηκε το 1962 στην επαρχία της Οκαγιάμα. Αποφοίτησε το 1984 από το Πανεπιστήμιο Ουασέντα του Τόκυο, όπου σπούδασε λογοτεχνία και τέχνες. Ενώ δούλευε σ΄ ένα ιατρικό Πανεπιστήμιο στην Οκαγιάμα, άρχισε να γράφει νουβέλες. Το 1988 κέρδισε το βραβείο Καϊέν για νέους συγγραφείς με τη νουβέλα της "Όταν σπάζει η πεταλούδα". Η φήμη της μεγάλωσε όταν οι επόμενες δουλειές της - "Ο τέλειος θάλαμος αρρώστων", "Η πισίνα των καταδύσεων", "Το τσάι που δεν κρυώνει" και το "Ημερολόγιο εγκυμοσύνης" - ήταν υποψήφιες η μία μετά την άλλη για το βραβείο Ακουταγκάουα. Το κέρδισε τελικά το 1991, σε ηλικία 29 ετών, για το "Ημερολόγιο εγκυμοσύνης". Τα αφηγήματα της Ογκάουα χαρακτηρίζουν το βαθύ της ενδιαφέρον για τον κόσμο του πνεύματος -ιδιαίτερα το σημείο συνάντησης των ζωντανών με τους νεκρούς- τα φανταστικά θέματα, ένας αλλόκοτος ερωτισμός και ανομολόγητα συναισθήματα. Ζει με τον άντρα της και την κόρη της στο Κουράσικι, ιστορική πόλη της επαρχίας Οκαγιάμα. Άλλα της έργα: "Περιθωριακή αγάπη", "Αντζελίνα", "Μυστική κρυστάλλωση", "Η μνήμη της Άννα Φρανκ", "Το κορίτσι που κεντούσε", "Ευγενική παράκληση", "Παγωμένη μυρωδιά", "Ξενοδοχείον Ίρις", "Σιωπηλό κορμί, απρεπής κηδεία" κ.ά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
251
Διαστάσεις:
21x12
Βάρος:
0.321 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση