Παραδοσιακά παραμύθια του Ολύμπου
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Παραδοσιακά παραμύθια του Ολύμπου

Λαογραφική έρευνα από την περιοχή της Ελασσόνας

Ιφιγένεια Γιαννοπούλου

Γιάννης Μάνος

11.21€ -10% 10.09€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789608288034

  • Κατηγορίες:

    Παιδικά | Εφηβικά , Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2002

  • Εκδότης

    Ωρίων

Γυρνώντας στον Όλυμπο από χωριό σε χωριό ένα ολόκληρο χρόνο γνωρίσαμε τις ομορφιές της Ελασσόνας με τους γραφικούς παραμυθάδες παππούδες και τις γελαστές, φιλόξενες κυράδες της, που με χαρά μας αφηγήθηκαν τα πανέμορφα παραδοσιακά παραμύθια του τόπου τους. Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα ονειρικό λαογραφικό ταξίδι μέσα στους αιώνες, με παραμύθια που σώθηκαν από στόμα σε στόμα, όπως: "Το παλικάρι με τη δύναμη του λιονταριού και τα φτερά του αετού", "Η νεράιδα και το παλικάρι", "Η πεντάμορφη και οι παπαρούνες", "Η μηλιά με τα κόκκινα και χρυσά μήλα" κ.ά.

Stefan Georgiev Marinov (Εικονογράφος)

Γεννήθηκε στην πόλη Βελίκο Τάρνοβο της Βουλγαρίας το 1954. Τελείωσε τις σπουδές του στην ακαδημία καλών τεχνών της Σόφιας. Δούλεψε ως εικονογράφος σε εφημερίδες, περιοδικά και συνεργάστηκε με διάφορους εκδοτικούς οίκους στην πατρίδα του, όπου έχει παρουσιάσει πολλές προσωπικές εκθέσεις ζωγραφικής. Σήμερα ζει και εργάζετε στην Αθήνα, κυρίως στον τομέα της εικονογράφησης βιβλίων για παιδιά.

Ιφιγένεια Γιαννοπούλου

Ιφιγένεια Γιαννοπούλου (Συγγραφέας)

Η Ιφιγένεια Γιαννοπούλου άρχισε να συγγράφει τα πρώτα της παιδικά βιβλία στις αρχές της δεκαετίας του ΄80. Παράλληλα σπούδασε Νομικά στη Νομική Σχολή Αθηνών, Δημοσιογραφία στο Δημοσιογραφικό Εργαστήρι του Χάγιου και 12 χρόνια στο Εθνικό Ωδείο και στο Ελληνικό Ωδείο κλασική κιθάρα, πιάνο και ορθοφωνία. Συγχρόνως άρχισε να παρουσιάζει στην ΕΡΤ τις πρώτες της παιδικές τηλεοπτικές εκπομπές και, στη συνέχεια, μεγάλες μουσικές τηλεοπτικές παραγωγές στο κρατικό κανάλι, αλλά και σε μεγάλα ιδιωτικά κανάλια. Είχε συγγράψει πάνω από 500 σενάρια για τηλεοπτικές εκπομπές. Για πάνω από 17 χρόνια εργαζόταν ως μουσικός παραγωγός στο ραδιόφωνο. Παράλληλα, από το 1985 ασχολήθηκε επαγγελματικά με τη συγγραφή στίχων, υπογράφοντα πάνω από 700 τραγούδια. Από το 1987 είχε εργαστεί ως δημοσιογράφος και ως αρχισυντάκτρια σε μεγάλες εφημερίδες και περιοδικά. Το 1991 βραβεύτηκε από τα "Μουσικά Βραβεία" με το "Πρώτο Βραβείο Στίχου" για το τραγούδι της "Στους πέντε ανέμους" σε μουσική του Στέφανου Κορκολή. Το 1997 την τίμησε η UNESCO αναθέτοντάς της να γράψει το "Επίσημο Τραγούδι της Unesco" για τη χρονιά 1998. Το 1997 βραβεύτηκε ξανά από τα "Μουσικά Βραβεία" με το "Τιμητικό Βραβείο" για τη συνολική της προσφορά στο στίχο. Είχε συγγράψει 15 παιδικά βιβλία με μυθολογικό, λαογραφικό και λογοτεχνικό περιεχόμενο, ενώ έχουν ανέβει τρία παιδικά θεατρικά της έργα σε μεγάλες θεατρικές σκηνές καθώς και σε ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πέθανε τον Ιούνιο του 2004.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιάννης Μάνος

Γιάννης Μάνος (Συγγραφέας)

Ο Γιάννης Μάνος μεγάλωσε στην ευρύτερη περιοχή Ολύμπου, στην Βαλανίδα Ελλασόνας, και από τα μαθητικά του ακόμα χρόνια άρχισε ν΄ ασχολείται με την ποίηση και τη συγγραφή διηγημάτων. Έκανε σπουδές στη Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης του Λυκούργου Σταυράκου στο Τμήμα Εικονοληψίας και Φωτογραφίας. Το 1995 του απονεμήθηκε το Τιμητικό Δίπλωμα (Βραβείο Φωτογραφίας) στην Ετήσια Έκθεση Φωτογραφίας της Σχολής Σταυράκου. Από το 1997 άρχισε να εργάζεται ως Διευθυντής Φωτογραφίας σε μια σειρά ντοκιμαντέρ με θέμα τους βιότοπους και τα πουλιά της Ελλάδας καθώς και σε μια σειρά τουριστικών και λαογραφικών οδοιπορικών - ντοκιμαντέρ για λογαριασμό μεγάλων ιδιωτικών ελληνικών και ξένων καναλιών. Επίσης έως σήμερα έχει συνεργαστεί ως εικονολήπτης με αρκετά τηλεοπτικά κανάλια σε γνωστές εκπομπές και σίριαλ. Παράλληλα, όλα αυτά τα χρόνια εκδόθηκαν 10 βιβλία του με λαογραφικό, μυθολογικό και λογοτεχνικό περιεχόμενο από μεγάλους εκδοτικούς οίκους, ενώ ανέβηκαν σε μεγάλες θεατρικές σκηνές και ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. τρία θεατρικά του έργα που τα υπογράφει μαζί με την Ιφιγένεια Γιαννοπούλου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρό εξώφυλλο
Σελίδες:
38
Διαστάσεις:
29χ22
Βάρος:
0.44 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση