Αίγυπτος
zoom in

Η Μεσόγειος είναι μια περιοχή η οποία βρίθει οικονομικών, κοινωνικών, πολιτιστικών και πολιτικών αντιθέσεων, γεγονός που επιβάλλει σε κάθε μεσογειακό εταίρο να εμπλακεί χωρίς υστεροβουλία και κακή προαίρεση σε ένα ανοικτό διάλογο. Στόχος αυτού του διαλόγου θα είναι η διαμόρφωση κοινού προβληματισμού γύρω από τα κοινά προβλήματα αλλά ιδιαίτερα γύρω από την αναζήτηση πλαισίων κοινής δράσης για τη δυναμική ανάπτυξη της περιοχής και τη μετάβαση σε μια νέα εποχή ειρηνικής συμβίωσης μεσογειακών λαών. [...]

(απόσπασμα από τον πρόλογο του βιβλίου)

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαίρη Μπόση (Συγγραφέας)

Η Μαίρη Μπόση είναι πολιτικός επιστήμονας, διδάκτορας του τμήματος διεθνών σχέσεων της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Έχει δημοσιεύσει άρθρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό για την τρομοκρατία, τη διεθνή ασφάλεια και τις διεθνείς σχέσεις.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νίκος Λιούσης

Νίκος Λιούσης (Συγγραφέας)

Ο Νικόλαος Λιούσης είναι διδάκτωρ οικονομικών της άμυνας του Πανεπιστημίου Paris IX - Dauphine. Εργάζεται ως εμπειρογνώμων στο Υπουργείο Εξωτερικών. Έχει διατελέσει συνεργάτης του Υπουργού Εξωτερικών (1996-1999), του Υπουργείου Πολιτισμού και του Γενικού Γραμματέα Ολυμπιακών Αγώνων (2001-2003). Είναι συγγραφέας άρθρων και μελετών σχετικών με την αμυντική βιομηχανία, τις διεθνείς γεωπολιτικές εξελίξεις και την οικονομική ανάπτυξη.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Πάνος Γρηγορίου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αθανάσιος Κουρματζής

Αθανάσιος Κουρματζής (Συγγραφέας)

Ο Αθανάσιος Κουρματζής σπούδασε οικονομικές επιστήμες και στατιστική στο πανεπιστήμιο του Πειραιά. Διετέλεσε αναπληρωτής γραμματέας της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής μέχρι το 1990. Από το 1998 δραστηριοποιείται στο ΙΣΤΑΜΕ - Ανδρέας Παπανδρέου, ως μέλος της Γραμματείας του Επιστημονικού Συμβουλίου και ερευνητής. Δημοσιευμένα έργα του: " Οικονομία και πολιτική στη θεωρία της μετάβασης" (υποψήφιο για διδακτορική διατριβή, 1987), "Παγκοσμιοποίηση και αναπτυξιακό σπιράλ στην Ελλάδα", καθώς και αρκετά άρθρα, σε εφημερίδες και περιοδικά. Από το 1991 διευθύνει μελετητική εταιρία επενδύσεων, για τα Βαλκάνια και την Ευρώπη, με αντικείμενο την διεθνή οικονομία, τις εθνικές και κλαδικές οικονομίες και την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, όπου και εκπόνησε δεκάδες μελέτες.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σταύρος Κράτσης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Πάνος Γρηγορίου (Επιμέλεια)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
126
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.221 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση