Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Προγραμματισμός και έλεγχος παραγωγής

Offer
Η ολοκληρωμένη με υπολογιστή παραγωγή (Computer Integrated Manufavturing - CIM) αποτελεί την πιο σύγχρονη προσέγγιση στην προσπάθεια βελτιστοποίησης της βιομηχανικής παραγωγής. Στοχεύει στην ολοκληρωμένη εφαρμογή της τεχνολογίας της πληροφορικής σε όλα τα επίπεδα μιας επιχείρησης: από τη διοίκηση μέχρι τις μεθόδους παραγωγής. Η ευρύτερα διαδεδομένη μεθοδολογία μέχρι και σήμερα είναι ο Προγραμματισμός Βιομηχανικών Πόρων (Manufacturing Resources Planning - MRP II), η οποία ξεκίνησε από την αμερικανική αγορά πριν από σαράντα περίπου χρόνια, εμπλουτίστηκε στην πορεία με νέες τεχνικές και αποτέλεσε το βασικό πρότυπο διαχείρισης της παραγωγής μέχρι τη δεκαετία του ΄80. Έκτοτε, οι ιδέες του προγραμματισμού βιομηχανικών πόρων μετεξελίχθηκαν και, σε συνδυασμό με τις νέες μορφές οργάνωσης της παραγωγής (π.χ. αυτοματοποίηση) οδήγησαν σε καινούργιες, πιο ριζοσπαστικές θεωρίες, όπως η Just In Time (JIT), η Optimized Production Technology (OPT) κ.ά. Επίσης, η Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial Intelligence - Al), ένα σχετικά νέο επιστημονικό πεδίο, και ιδιαίτερα η προσέγγιση των Βασισμένων στη Γνώση Συστημάτων (Knowledge-Based Systems - KBSs), έχει να επιδείξει συνεισφορές σε διάφορους τομείς της αυτοματοποιημένης διαχείρισης της παραγωγής, με αποτέλεσμα τη δημιουργία "ευφυών" επεκτάσεων του μοντέλου του προγραμματισμού βιομηχανικών πόρων. Το βιβλίο αυτό καλύπτει, χωρίς σε καμία περίπτωση να εξαντλεί, τον τομέα της διαχείρισης της παραγωγής, και συγκεκριμένα τον αποδοτικό προγραμματισμό και έλεγχο με τη βοήθεια του υπολογιστή.

24χ17 εκ., 257 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 005.1 (Ηλεκτρονικοί υπολογιστές - Προγραμματισμός), 658 (Διοίκηση και οργάνωση ), 670 (Βιομηχανία)
ISBN: 978-960-01-0942-9
ISBN (10ψήφιο): 960-01-0942-7
Βάρος: 0.56 κιλά
Εκδότης: Gutenberg
Έτος Κυκλοφορίας: 2002
Γράψε τη δική σου κριτική
19.16
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

14.18
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Σπυράκης, Παύλος Γ.
Harvard U. PhD (1982), Harvard U. MSc, ΕΜΠ Μηχανολόγος Ηλεκτρολόγος (1978). Διατέλεσε Ερευνητής του Harvard, Επίκουρος Καθηγητής του NYU. Είναι Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών από το 1990. Διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος επί 6ετία και είναι Διευθυντής του ΕΑΙΤΥ (του ΥπΕΠΘ) από το 1996. Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία και με το Πρώτο Πανελλήνιο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Είναι αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Θεωρητική Πληροφορική και διακεκριμένος Επισκέπτης Ερευνητής του Max Planck Informatic. Διατέλεσε Εθνικός Εκπρόσωπος της χώρας μας στο IST/EU και τώρα είναι μέλος του ISTAG. Η Έρευνα του εστιάζει σε Αλγόριθμους και Πολυπλοκότητα. Έχει δημοσιεύσει 7 βιβλία (2 διεθνούς κυκλοφορίας) στο πεδίο του και πληθώρα Ερευνητικών Εργασιών. Διατελεί σύμβουλος του Ελληνικού Κράτους.

Ο Βασίλης Τριανταφύλλου είναι διπλωματούχος Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής και διδάκτορας του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.