Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Επαναληπτικές στατιστικές μετρήσεις στις κοινωνικές επιστήμες
Συγγραφέας:   Βασίλης Δαφέρμος


Επαναληπτικές στατιστικές μετρήσεις στις κοινωνικές επιστήμες
Οι "Επαναληπτικές Στατιστικές Μετρήσεις στις κοινωνικές επιστήμες" του Δρ. Δαφέρμου Βασίλη, είναι, από θεματική άποψη, το πρώτο βιβλίο στατιστικής ανάλυσης που καταγράφεται στην ελληνική βιβλιογραφία. Καλύπτει δε, τη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων των επαναληπτικών μοντέλων. Η θεματολογία και η όλη προβληματική του βιβλίου εξαντλείται σε 4 επίπεδα:
1. Στο επίπεδο των αλγεβρικών προσεγγίσεων, με απλά παραδείγματα εφαρμογών (με χαρτί και μολύβι), ώστε ο αναγνώστης να γνωρίζει τη θεωρητική βάση και τις μαθηματικές αφετηρίες των επαναληπτικών μοντέλων.
2. Στο μεθοδολογικό επίπεδο, ώστε ο κοινωνικός ερευνητής να στοχαστεί και να αναστοχαστεί γύρω από τις πιθανές διαδρομές και λύσεις της έρευνάς του και να πραγματώσει αρτιότερα τους ερευνητικούς του στόχους.
3. Στο (χρησιτκό) επίπεδο των υπολογιστικών προσεγγίσεων, με τη βοήθεια ολοκληρωμένων παραδειγμάτων από το SPSS και το LISREL, ώστε ο ίδιος ο αναγνώστης να πραγματοποιήσει τις αναλύσεις της έρευνάς του.
4. Στο επίπεδο της ερμηνείας των στατιστικών αποτελεσμάτων, για λογαριασμό της κοινωνικής επιστήμης που θεραπεύει ο αναγνώστης-ερευνητής.

24χ17 εκ., 226 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 310 (Στατιστική)
ISBN: 978-960-7901-34-7
ISBN (10ψήφιο): 960-7901-34-7
Βάρος: 0.448 κιλά
Εκδότης: Leader Books
Έτος Κυκλοφορίας: 2002
Γράψε τη δική σου κριτική
15.28
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

13.60
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.