Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Τεχνική γεωλογία

Τεχνική γεωλογία
Η Τεχνική Γεωλογία αναφέρεται στις εφαρμογές της γεωλογίας στο πλαίσιο της μελέτης, κατασκευής και λειτουργίας των τεχνικών έργων και της επίλυσης περιβαλλοντικών προβλημάτων.
Το βιβλίο αυτό αποτελεί τον πρώτο από τους δύο τόμους της σειράς Τεχνική Γεωλογία και Γεωλογία Τεχνικών Έργων και καλύπτει διεξοδικά όλα τα θέματα που έχουν σχέση με τη φυσική και μηχανική συμπεριφορά των εδαφικών και βραχωδών γεωλογικών σχηματισμών. Αναλύονται αρχικά οι θεμελιώδεις θεωρητικές αρχές που οριοθετούν τις επί μέρους φυσικές και μηχανικές ιδιότητες των εδαφών - βράχων και στη συνέχεια περιγράφονται οι τεχνικές δειγματοληψίας καθώς και οι μεθοδολογίες της εργαστηριακής και επί τόπου διερεύνησης, όπως αυτές προδιαγράφονται διεθνώς στα πλαίσια των γεωτεχνικών μελετών για τις απαιτήσεις των διάφορων τεχνικών έργων.[...]

24χ17 εκ., 516 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 1 από 2
Ταξινόμιση DDC: 550 (Γεωλογία )
ISBN: 978-960-7530-09-7
ISBN (10ψήφιο): 960-7530-09-8
Βάρος: 0.963 κιλά
Εκδότης: Παπασωτηρίου
Έτος Κυκλοφορίας: 2002
Γράψε τη δική σου κριτική
45.87
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

41.28
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Καθηγητής τεχνικής γεωλογίας και διευθυντής του τομέα εφαρμοσμένης γεωλογίας και γεωφυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών, με μεταπτυχιακές σπουδές (M.Sc και Ph.D) στην τεχνική γεωλογία για γεωτεχνική από το Πανεπιστήμιο Leeds Αγγλίας. Ερευνητής (1968-84) στο Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών - Διεύθυνση τεχνικής γεωλογίας. Έχει πολύ σημαντική ερευνητική δραστηριότητα και εμπειρία μελετητή και συμβούλου σε τεχνικά έργα. Επιστημονικός υπεύθυνος σε 50 ερευνητικά προγράμμτα, ενώ το δημοσιευμένο έργο του αναφέρεται σε περισσότερες από 110 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια καθώς και τέσσερα διδακτικά βιβλία.

Επίκουρος καθηγητής τεχνικής γεωλογίας Πανεπιστημίου Πατρών, με βασικές σπουδές στις γεωλογικές επιστήμες και μεταπτυχιακές στο αντικείμενο της τεχνικής γεωλογίας και γεωτεχνικής. Υπεύθυνος του τομέα βραχομηχανικής και επί τόπου δοκιμών στο τμήμα γεωτεχνικής μηχανικής του κεντρικού εργαστηρίου δημοσίων έργων (1980-1998). Έχει ενεργή συμμετοχή σε 30 ερευνητικά προγράμματα σε θέματα τεχνικής γεωλογίας και γεωτεχνικής μηχανικής και σημαντική εμπειρία σε μελέτες μεγάλων αναπτυξιακών τεχνικών έργων. Το δημοσιευμένο έργο του ανέρχεται σε 55 και πλέον επιστημονικές εργασίες σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.