Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Οικονομικοί δείκτες και αγορές χρήματος
(Ερμηνεία, αξιολόγηση, πηγές)
Συγγραφέας:   Ηλίας Μαυρίκος


Οικονομικοί δείκτες και αγορές χρήματος
Η κατανόηση των οικονομικών δεικτών των βασικότερων οικονομιών θεωρείται απαραίτητη, καθώς σκιαγραφούν την πορεία μιας οικονομίας, τις επιδόσεις των επιχειρήσεων αλλά και την αποτελεσματικότητα των διαφόρων οικονομικών πολιτικών που ασκούνται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις.
Το βιβλίο αποτελεί έναν πλήρη οδηγό στις επενδυτικές ανησυχίες όλων αυτών που ασχολούνται με το χώρο των διεθνών χρηματαγορών ή που πρόκειται να εμπλακούν τόσο από θεωρητική όσο και από πρακτική σκοπιά (επενδυτής, χρηματοοικονομικός σύμβουλος, private banker, dealer, δημοσιογράφος, φοιτητής, κ.α).
Εξετάζονται οι οικονομικοί δείκτες των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ιαπωνίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Μ. Βρεταννίας και φυσικά της Ελλάδας. Κάθε δείκτης έχει μια συγκεκριμένη μορφή παρουσίασης δηλαδή: Ορισμός, Συχνότητα ανακοινώσεως, Ώρα ανακοινώσεως (Ελλάδας), Επίδραση στην αγορά, Υπεύθυνος φορέας ανακοινώσεως και Εικόνα αγοράς. Σε ορισμένους δείκτες έχει προστεθεί και η ηλεκτρονική διεύθυνση του φορέα που είναι υπεύθυνος για την κατάρτιση του δείκτη. Όσον αφορά την εικόνα της αγοράς έχει σχεδιασθεί με τέτοιο τρόπο ώστε ο αναγνώστης γρήγορα και απλά να αντιλαμβάνεται τι θα επακολουθήσει στις αγορές εάν ο δείκτης κινηθεί προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση.
Η όλη απόπειρα καταγραφής των οικονομικών δεικτών φέρει ως βασική προϋπόθεση ότι ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να κατανοήσει το δείκτη και τις αντιδράσεις της αγοράς χωρίς να απαιτείται η άμεση γνώση της οικονομικής θεωρίας.

24χ17 εκ., 184 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 330.026 (Οικονομία - Δίκαιο και νομοθεσία )
ISBN: 978-960-301-638-0
ISBN (10ψήφιο): 960-301-638-1
Βάρος: 0.369 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2002
Γράψε τη δική σου κριτική
16.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

15.20
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Ηλίας Μαυρίκος έχει σπουδάσει οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και Διοίκηση Επιχειρήσεων - MBA in Finance στη Μ. Βρετανία. Άρθρα του έχουν φιλοξενηθεί κατά καιρούς σε περιοδικά και εφημερίδες.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.