Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Επαγγέλματα του μέλλοντος και του παρελθόντος
(Προοπτικές επαγγελμάτων στην Ελλάδα και στις 13 περιφέρειές της και επαγγελματικός προσανατολισμός)
Συγγραφέας:   Θόδωρος Κ. Κατσανέβας


Offer
Το βιβλίο που έχετε στα χέρια σας είναι το ώριμο πνευματικό τέκνο πολυετούς μελέτης, έρευνας και ενασχόλησης με θέματα ανθρώπινου δυναμικού, απασχόλησης, προοπτικών της αγοράς εργασίας και επαγγελματικού προσανατολισμού. Κεντρικός άξονας του βιβλίου είναι το ισοζύγιο ζήτησης και προσφοράς επαγγελμάτων, με το οποίο παρέχεται σαφής και εύκολα κατανοητή πληροφόρηση για τις θετικές ή αρνητικές προοπτικές επτακοσίων περίπου βασικών επαγγελμάτων στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας και στις 13 περιφέρειες της ελληνικής επικράτειας. Ειδική ανάλυση γίνεται για τα οικονομικά χαρακτηριστικά, τα δεδομένα της απασχόλησης και των προοπτικών τους, ξεχωριστά για την καθεμία απ΄ αυτές τις 13 περιφέρειες. Καταγράφονται τα όποια συγγενή μεταξύ τους επαγγέλματα και η αντιστοιχία τους με τμήματα σπουδών ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΙΕΚ και διάφορες άλλες βαθμίδες εκπαίδευσης. Περιέχονται πίνακες με ενδεικτικές εργασιακές προοπτικές επαγγελμάτων που προέρχονται από μεταπτυχιακές σπουδές, ενώ γίνονται προτάσεις για νέα εκπαιδευτικά προγράμματα σε σύγχρονες ειδικότητες. Παρατίθενται πολλά επιμέρους στοιχεία για τη διάρθρωση της απασχόλησης, της ανεργίας και του επιπέδου εκπαίδευσης σε σύγκριση και με την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναλύσεις για διάφορες κατηγορίες επαγγελμάτων, πίνακες με τους μισθούς του δημόσιου τομέα, πληροφορίες για υπηρεσίες, κέντρα εργασίας και επαγγελματικού προσανατολισμού, διευθύνσεις στο διαδίκτυο κτλ. Μεταξύ άλλων, περιέχονται αναλύσεις και ορισμοί για θέματα εργασίας, τον επαγγελματικό προσανατολισμό, τη συμβουλευτική καριέρας, το ρόλο των γονέων, συμβουλές για την αναζήτηση και τη συνέντευξη εργασίας, τη σύνταξη βιογραφικού σημειώματος (με παράθεση συγκεκριμένων υποδειγμάτων), τον τρόπο επιλογής επαγγέλματος, την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, την κατάσταση και τις προοπτικές στους διάφορους κλάδους της οικονομίας, τη μετεξέλιξη των επαγγελμάτων, το μέλλον της εργασίας, ενώ περιγράφονται συνοπτικά πολλά επαγγέλματα του παρελθόντος.
Το βιβλίο αφορά πρώτα απ΄ όλα τους νέους που ενδιαφέρονται να οπλιστούν με τη γνώση του εαυτού τους, των δυνατοτήτων και των επαγγελματικών τους προοπτικών και τους γονείς που αγωνιούν για το μέλλον των παιδιών τους. Αφορά επίσης όσους εργαζομένους επιθυμούν να αναπροσανατολίσουν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Απευθύνεται στους συμβούλους καριέρας και ανθρώπινου δυναμικού, στους εκπαιδευτικούς και στους υπευθύνους εκπαιδευτικών και εργασιακών προγραμμάτων, στους επιχειρηματίες και στους διευθυντές προσωπικού επιχειρήσεων, στους επιστήμονες και στους ειδικούς σε θέματα απασχόλησης και εργασιακών σχέσεων, σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο που ενδιαφέρεται για το μέλλον της εργασίας και στο πολυτιμότερο κεφάλαιο του τόπου, τους νέους. Κύριος σκοπός του βιβλίου είναι να συμβάλει στην προετοιμασία του επαγγελματικού μέλλοντος των παιδιών μας, αλλά και να βοηθήσει όσους θέλουν να καλυτερεύσουν την εργασιακή τους ζωή ή να βοηθήσουν κάποιους άλλους για τον ίδιο σκοπό. Γιατί είναι γνωστό ότι το μέλλον ανήκει σε όσους το προετοιμάζουν.

24χ17 εκ., 421 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Θεωρητικές Επιστήμες
Ονομασία υποσειράς: Επαγγελματικός Προσανατολισμός και Ανθρώπινο Δυναμικό
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 371.425 (Επαγγελματικός προσανατολισμός), 331.712 (Επαγγέλματα)
ISBN: 978-960-16-1330-7
ISBN (10ψήφιο): 960-16-1330-7
Βάρος: 0.681 κιλά
Εκδότης: Πατάκη
Έτος Κυκλοφορίας: 2004
Γράψε τη δική σου κριτική
28.91
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

19.95
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Θόδωρος Κατσανέβας είναι καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και βουλευτής της Β΄ Περιφέρειας της Αθήνας από το 1989. Διετέλεσε διοικητής του ΟΑΕΔ (1981-1985) και του ΙΚΑ (1985-1987), μέλος του Ε.Γ. (1987-1988) και της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Έχει διδακτορικό δίπλωμα (Ph.D) από το London School of Economics, M.A. από το Πανεπιστήμιο Warwick της Αγγλίας στις εργασιακές σχέσεις και πτυχίο της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Πειραιώς. Πάνω από είκοσι πέντε βιβλία και μελέτες στον τομέα της οικονομίας, της εργασίας και του επαγγελματικού προσανατολισμού έχουν εκδοθεί από το ΚΕΠΕ, το ΕΚΚΕ και διάφορους εκδοτικούς οίκους. Έχει γράψει επιστημονικά άρθρα σε έγκυρα ελληνικά και ξένα περιοδικά, ενώ εκατοντάδες άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε πολλές εφημερίδες και περιοδικά.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.