Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Μάνη. Καρδαμύλη. Στούπα
(Πεζοπορικός χάρτης)

Μάνη. Καρδαμύλη. Στούπα
Το πιο δημοφιλές τμήμα της Μεσσηνιακής Μάνης, με ωραία τοπία, μνημεία και καλντερίμια, που προσφέρεται για περπάτημα όλες τις εποχές του χρόνου. Η νέα έκδοση του χάρτη επεκτάθηκε προς τα νότια και καλύπτει πλέον σε ενιαίο φύλλο όλη την περιοχή από την Καρδαμύλη μέχρι την Τραχήλα. Στη νέα έκδοση έχουν συμπληρωθεί πολλά σπήλαια και βάραθρα από το Σπηλαιολογικό Όμιλο Ταϋγέτου - Πάρνωνα - ΠΟΣΕΙΔΩΝ.

Ένας από τους τρεις λεπτομερέστατους χάρτες που καλύπτουν μεγάλο τμήμα της Μεσσηνιακής Μάνης. Σε λίγα μέρη μπορεί να βρεί κανείς τόσο πολλά λιθόστρωτα μονοπάτια - τα περισσότερα έργα υψηλής τεχνικής και αισθητικής αξίας. Τον τόπο είχαν ανακαλύψει από παλιά ξένοι περιπατητές, ενώ τα τελευταία χρόνια πολλά από τα μονοπάτια συντηρήθηκαν και σηματοδοτήθηκαν από τοπικούς φορείς.
Η σειρά "Topo" αποτελεί το τελευταίο βήμα στη μακρόχρονη πορεία εξέλιξης των χαρτογραφικών εργασιών της "Ανάβασης".
Η σειρά "Τopo" περιλαμβάνει χάρτες σε κλίμακες 1:100.000, 1:50.000, 1:25.000 και 1:10.000. Οι χάρτες είναι κατασκευασμένοι στο Ελληνικό Γεωδαιτικό Σύστημα Αναφοράς (ΕΓΣΑ 87), το εθνικό γεωδαιτικό σύστημα που εφαρμόστηκε για να καλύψει τις ανάγκες των μεγάλων προγραμμάτων κτηματογράφησης και χαρτογράφησης της χώρας.
Θεωρώντας ότι ο χάρτης είναι ένα εργαλείο από το οποίο κάποιες φορές εξαρτάται η ασφάλεια του χρήστη, η "Ανάβαση" προσπαθεί να προσφέρει το καλύτερο και ακριβέστερo χαρτογραφικό υλικό. Έτσι όλες οι εργασίες (κατασκευή των υποβάθρων, συλλογή και αποτύπωση των στοιχείων πεδίου, τελική χαρτοσύνθεση) γίνονται με καθορισμένες και αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας και πιστότητας, που εξασφαλίζουν τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια για τις συγκεκριμένες κλίμακες.
Στη σειρά "Topo" της "Ανάβασης" εμφανίζονται δύο συστήματα συντεταγμένων:
-Ο κάναβος τετραγωνισμού ανά 1 χλμ. στο Ελληνικό Γεωδαιτικό Σύστημα Αναφοράς. Είναι ένα πλήρες ορθογώνιο πλέγμα (πορτοκαλί γραμμές). Οι προβολικές συντεταγμένες του ΕΓΣΑ, είναι εκφρασμένες σε μέτρα.
-Οι σταυροί των γεωγραφικών συντεταγμένων ανά 1 πρώτο λεπτό στο WGS84. Είναι τα σημεία τομής μεσημβρινών-παραλλήλων του παγκόσμιου γεωδαιτικού συστήματος αναφοράς που έχουν προβληθεί πάνω στο χάρτη.
Αν χρησιμοποιείτε το χάρτη σε συνδυασμό με GPS μπορείτε να εντοπίζετε τη θέση σας βάσει των συντεταγμένων που σας δίνει το GPS χωρίς να του αλλάξετε καμία ρύθμιση.Σημείωση: Κλίμακα: 1:25.000

23χ12 εκ.,
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Topo 25
Ονομασία υποσειράς: Greece: Peloponnese
Μορφή: Χάρτης
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 912.495 (Ελλάς - Χάρτες)
Άλλα πρόσωπα: Patrick Walter (Μεταφραστής)
ISBN: 978-960-8195-17-2
ISBN (10ψήφιο): 960-8195-17-9
Βάρος: 0.072 κιλά
Εκδότης: Ανάβαση
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
6.50
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

5.79
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.