Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Για μία δημιουργική ανατροπή
(Κείμενα πολιτικού στοχασμού)
Συγγραφέας:   Μιχάλης Λιάπης


Offer
Ο κομματικός πατριωτισμός, η άκριτη νομιμοφροσύνη, ο φανατισμός, που για όλα ευθύνονται πάντα οι αντίπαλοι και ποτέ εμείς και το κόμμα μας, είναι τελικά αδιέξοδος. Γιατί η Δημοκρατία έχει ανάγκη κριτικού διαλόγου, ακόμη και εποικοδομητικής αμφισβήτησης.
Το μείζον κοινωνικό πρόβλημα που μολύνει τα πάντα είναι η άνευ περιγραφής διαφθορά. Όχι η διαπλοκή αλλά η απίστευτη διαφθορά του συστήματος, η διαφθορά των ίδιων των πολιτών. Γιατί, τελικά, η διαπλοκή είναι σύμπτωμα της διαφθοράς. Είναι το εποικοδόμημα και όχι η βάση.
Πίστευα και πιστεύω στην ανάγκη μιας "ενδοπαραταξιακής συνεννόησης". Μόνο μια μεγάλη, ισχυρή και ενωμένη Κεντροδεξιά πολλαπλασιάζει τις πιθανότητες μεγάλης εκλογικής επιτυχίας. Κάθε αποκλεισμός, κάθε ακρωτηριασμός μάς βλάπτει.
Ήρθε η ώρα, ύστερα από 15 χρόνια θεσμικής αταξίας και δεοντολογικής αναρχίας, να μπουν κανόνες στην τηλεόραση. Με υπεύθυνο προβληματισμό και ανοιχτό διάλογο. Όχι για να δαιμονοποιήσουμε την τηλεόραση, αλλά για να την καταστήσουμε πιο ορθολογική. Και ασφαλώς για να την εξανθρωπίσουμε.
Η αποκατάσταση των ηθικών αξιών και η επαναφορά των χαρακτηριστικών εκείνων των Ελλήνων που τους επέτρεψαν να επιβιώσουν και να προκόψουν, είναι η σύγχρονη μεγάλη ιδέα.
Ο ταγός καθοδηγεί το λαό. Δεν καθοδηγείται απ΄ αυτόν. Ο ηγέτης κάνει ρήξεις και τομές. Δεν συμβιβάζεται. Και πάνω απ΄ όλα, κάνει αυτό που του επιτάσσει η συνείδησή του. Χωρίς να υπολογίζει πολιτικό κόστος, χωρίς να κάμπτεται από διάφορες πιέσεις.

21χ14 εκ., 276 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 320 (Πολιτική - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις)
ISBN: 978-960-306-373-5
ISBN (10ψήφιο): 960-306-373-8
Βάρος: 0.491 κιλά
Εκδότης: Anubis
Έτος Κυκλοφορίας: 2002
Γράψε τη δική σου κριτική
10.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

7.40
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Λιάπης, Μιχάλης
Ο Μιχάλης Λιάπης είναι βουλευτής της Β΄ Περιφέρειας Αθηνών. Είναι πτυχιούχος του Νομικού και Πολιτικού τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει κάνει σπουδές στη Νομική Σχολή Paris II στο Παρίσι. Έλαβε την άδεια του δικηγόρου του 1975. Τον καιρό της μεταπολίτευσης διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ίδρυση της ΟΝΝΕΔ. Το 1977 διορίζεται ειδικός συνεργάτης του πρωθυπουργού επί θεμάτων Ενημέρωσης και Δημοσίων Σχέσεων. Τον Ιούνιο του 1980 αναλαμβάνει τη διεύθυνση του Ιδιαίτερου Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, μέχρι το 1985. Πολιτεύεται για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 1985 με τη Νέα Δημοκρατία και εκλέγεται βουλευτής στη Β΄ Περιφέρεια Αθηνών. Από τότε επανεκλέγεται συνεχώς. Τον Δεκέμβριο του 1992 αναλαμβάνει υφυπουργός Εμπορίου στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Τον Μάιο του 1997 αναλαμβάνει τη θέση του γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της Ν.Δ., μέχρι τον Απρίλιο του 2000. Είναι μέλος της Δυτικοευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης από το 1991. Έχει συγγράψει δύο βιβλία πολιτικού περιεχομένου με τίτλους: "Για μία ριζοσπαστική Ανανέωση" και "Για ένα νέο Ήθος". Είναι παντρεμένος με την Αμαλία Μπογδάνου και έχει δύο παιδιά, την Αταλάντη και τον Κωνσταντίνο.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.