Ψυχολογία και θρησκεία
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ψυχολογία και θρησκεία

Carl Gustav Jung

Το θρησκευτικό συναίσθημα είναι, ίσως, το βασικό ψυχολογικό θεμέλιο για την επαφή του ατόμου με το σύνολό των ψυχικών του δυνάμεων. Μπορεί να οδηγήσει την ανθρώπινη οντότητα στην ολοκλήρωση της προσωπικότητας μέσα στα χρονικά πλαίσια μιας ζωής. Οι δυνάμεις πάνω στις οποίες στηρίζεται κάθε θρησκεία, είναι ουσιαστικά ψυχικές και αυτό έχει σημαντικές επιπτώσεις στην ψυχική υγεία της ανθρωπότητας.
Τα συμπτώματα οποιασδήποτε ανισορροπίας σε αυτόν τον τομέα, εκτός από τις ψυχολογικές τους επιπτώσεις, έχουν ως αποτέλεσμα ποικίλες ψυχοσωματικές ασθένειες, παρούσες έντονα στη σύγχρονη εποχή μας. Η προειδοποίηση για την ασθένεια έρχεται κατ΄ αρχήν στον ονειρικό μας κόσμο. Εκεί γίνεται η διάγνωση της αιτίας με βάση την ψυχαναλυτική θεωρία του Κ. Γκ. Γιουνγκ, ο οποίος στο παρόν έργο προσεγγίζει με μεγάλη ακρίβεια τα βάθη του ανθρώπινου ασυνείδητου.

Κώστας Καλογερόπουλος

Κώστας Καλογερόπουλος (Μεταφραστής)

Γεννήθηκε στην Ελλάδα, στο Περιστέρι Αττικής, στα μέσα του περασμένου αιώνα. Με σπουδές στην ανθρωπολογία (Μ.Α.), εκδότης στο επάγγελμα, επιδίδεται εδώ και αρκετά χρόνια στη μελέτη των λαών και παραδόσεων, των οποίων τα πολιτιστικά χνάρια χάνονται στα βάθη των περασμένων αιώνων. Οι έρευνές του κινούνται κυρίως με άξονα τον άνθρωπο και τις πολιτιστικές αλληλεπιδράσεις του, προκειμένου να ανακαλύψει αιώνια υπάρχουσες αξίες, παρά το γεγονός ότι στις μέρες μας κυριαρχεί μια τάση λήθης. Αυτό τον καιρό ασχολείται με σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό και αρθρογραφεί στο μηνιαίο περιοδικό "Ανεξήγητο".

Carl Gustav Jung

Carl Gustav Jung (Συγγραφέας)

Ο Καρλ Γκούσταβ Γιουνγκ γεννήθηκε στις 26 Ιουλίου 1875 στο Κέσβιλ της Ελβετίας. Σπούδασε ιατρική στο πανεπιστήμιο της Βασιλείας κάτω από άσχημες οικονομικές συνθήκες. Τον Ιούλιο του 1900, συμπληρώνοντας τις ιατρικές του σπουδές, αποφάσισε να γίνει ψυχίατρος και ξεκίνησε ως βοηθός του Ευγένιου Μπλέλερ, διευθυντή του Νοσοκομείου Μπουργχόλζλι. Εκεί θα έρθει για πρώτη φορά αντιμέτωπος με την ψύχωση και αφιερώνεται στην ανακάλυψη του αληθινού πυρήνα που βρίσκεται πίσω από κάθε ταραγμένη ψυχή. Τούτη η αφιέρωση είναι ουσιαστικά η μοναδική του επιδίωξη ως το τέλος της ζωής του στις 6 Ιουνίου του 1961. Άφησε πίσω του ένα τεράστιο συγγραφικο έργο, ανεξερεύνητο και ανεκμετάλλευτο ακόμη και σήμερα από την ανθρωπότητα, που τόσο το χρειάζεται. Στις επόμενες 10ετίες του 21ου αιώνα είναι πιθανόν τα οράματά του να γίνουν πραγματικότητα και η ανθρωπότητα να γνωρίσει τον εαυτό της.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
174
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.273 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση